Vierstroom

Over ons

Alzheimer Café Zoetermeer: omgaan met de beperkingen door dementie

ZOETERMEER – Op dinsdag 8 januari is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond wordt gesproken over de beperkingen die door dementie ontstaan. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van dagelijkse en sociale activiteiten. Dit heeft invloed op de persoon met dementie en de mantelzorgers(s). Hoe hiermee om te gaan? We gaan hierover in gesprek met een casemanager dementie en ervaringsdeskundigen.

De avond biedt ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Het Alzheimer Café vindt maandelijks op dinsdag plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

Alzheimer Cafe’s in de regio

In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafe’s gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *