Vierstroom

Over ons

Alzheimer Café Zoetermeer 5 februari 2019: Dementievriendelijke samenleving

ZOETERMEER – Op dinsdag 5 februari is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten.

Tijdens deze avond wordt ingegaan op de dementievriendelijkheid van de samenleving. Is de samenleving zich ervan bewust welke impact dementie heeft op de persoon met dementie en zijn naasten? Wat kan onze samenleving helpen in de omgang met elkaar?
We gaan hierover in gesprek met een beleidsmedewerker van de gemeente Zoetermeer en met medewerkers van diverse bedrijven uit Zoetermeer. Waar lopen zij tegenaan en wat kan hen helpen in de omgang met mensen met dementie?

De avond biedt ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Het Alzheimer Café vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafe’s gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *