Vierstroom

Over ons

Alzheimer Café Zoetermeer 5 maart 2019: Inzet praktische hulpmiddelen bij dementie

ZOETERMEER – Op dinsdag 5 maart is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten.

Tijdens het Alzheimer Café op 5 maart a.s. staat het gebruik van hulpmiddelen bij dementie op het programma. Welke praktische en eigentijdse hulpmiddelen kunnen mensen met dementie helpen en ondersteunen om zo lang mogelijk veilig en zelfstandig te blijven wonen? We gaan met deskundigen in gesprek en voorbeeldmaterialen zijn aanwezig.

De avond biedt volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Het Alzheimer Café vindt maandelijks plaats op dinsdag in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafés gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *