Vierstroom

Over ons

Basispakket zorgverzekering in 2020 uitgebreid

Heilbron (partnerbijdrage) – In 2020 krijgt het basispakket van de zorgverzekering een aantal nieuwe dekkingen. Een logeervergoeding voor mensen die een aantal aaneengesloten dagen worden behandeld, maar niet worden opgenomen in een ziekenhuis, is de belangrijkste aanvulling. Verder wordt bijvoorbeeld zorg verleend door de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten valt ook onder het basispakket.

Minister Bruins van Volksgezondheid maakte de nieuwe wijzigingen bekend in een brief aan de Tweede Kamer op 27 mei jl. Eerder werd al duidelijk dat het eigen risico volgend jaar gelijk blijft namelijk 385 euro.

75 euro per nacht logeervergoeding

De logeervergoeding is bestemd voor patiënten die gedurende een langere periode zich iedere dag in het ziekenhuis moeten melden, zoals bij bestraling tegen kanker. Het heen en weer reizen naar het ziekenhuis behoort dan tot de verleden tijd. Per nacht vergoedt de zorgverzekeraar 75 euro per nacht vanuit de basisverzekering, mits er sprake is van drie aaneengesloten dagen. De logeervergoeding komt in plaats van de vergoeding voor vervoerskosten.

Ouderen en verstandelijk gehandicapten

De zorg aan ouderen door een specialist ouderengeneeskunde en zorg aan verstandelijk gehandicapten door een speciale arts voor gehandicapten valt aankomend jaar onder het basispakket. Het doel van deze verandering is dat deze doelgroep langer thuis kan blijven wonen. Noodzakelijke zorg ontvangen zij dan thuis met als gevolg dat de druk op de huisarts en wijkverpleegkundige verminderd.

Beschikbaarheid geneesmiddelen

Ministere Bruins onderneemt stappen om de toegang tot geneesmiddelen te verbeteren. Hij komt met een oplossing voor geregistreerde geneesmiddelen die vanwege hoge kosten niet worden vergoed door de basisverzekering. Als de apotheek het betreffende middel bereidt, ontvangt u wel een vergoeding. Hierdoor verbetert de toegang tot geneesmiddelen en bespaart de overheid op de kosten.

Subsidieregeling NIPT

De laatste wijziging heeft te maken met de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT). Ook in 2020 is deze test gedekt middels een subsidieregeling met een eigen bijdrage van 175 euro.

Premiebekendmaking

Wilt u meer weten over de wijzigingen voor het basispakket van de zorgverzekering in 2020? Neemt u dan contact op met Vierstroom Heilbron Advieslijn via telefoonnummer 088 – 121 02 04 (lokaal tarief) of via email zorg@heilbron.nl.

Uiterlijk 12 november 2019 maken de zorgverzekeraars hun premies bekend. Voor die tijd buigen de verzekeraars zich ook over de nieuwe kortingspercentages voor de basisverzekering. Wij informeren u zodra hier meer over bekend is.

Vierstroom Zorgcollectief
Maakt u al gebruik van een van het Vierstroom Zorgcollectief? Vierstroom werkt samen met onafhankelijk verzekeringsadviseur Heilbron. Dankzij deze samenwerking profiteren leden van Vierstroom van meer dan alleen hoge kortingen op zowel de basis- als aanvullende zorgverzekeringen. U kunt tot € 180,- per persoon per jaar besparen en gebruikmaken van het persoonlijk advies van Heilbron. Klik hier voor meer informatie.

Eén reactie op “Basispakket zorgverzekering in 2020 uitgebreid”

  1. De bereiding van geregistreerde geneesmiddelen die vanwege de hoge kosten niet worden vergoed betreft een categorie geneesmiddelen waarvan de bereiding complex is. Het is de vraag of Openbare Apotheken in staat zijn om dat soort bereidingen adequaat te verrichten. Niet vergeten dient te worden dat het zelf bereiden in de meeste apotheken niet meer wordt gedaan op het niveau van voorheen. Niet voor niets zijn er ‘collegiale bereiders’ ontstaan.
    Het zou dus wel eens een Hansje Brinkers oplossing kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *