Vierstroom

Over ons

Ben ik vergeetachtig? Of is het dementie? Alzheimer Café Zoetermeer

Op dinsdag 1 oktober is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond worden de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie in kaart gebracht. Geheugenverlies hoort bij het ouder worden, maar bij geheugenverlies is er zeker niet altijd sprake van dementie. Tijdens deze avond gaan we in op de verschillen. Gastsprekers zijn mevrouw Kleijer neuroloog en mevrouw Schipper verpleegkundig specialist van de Geheugenpoli van het Lange Land Ziekenhuis.

De avond biedt volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Het Alzheimer Café vindt maandelijks op dinsdag plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafés gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *