Vierstroom

Over ons

Coronavirus: preventiemaatregelen

Het zijn uitdagende tijden. Voor zorgcollega’s, voor de ondersteunende collega’s, onze leden en cliënten en niet te vergeten alle naasten. Vierstroom wil iedereen ten eerste bedanken voor alle steun die is ontvangen de afgelopen periode en ook benadrukken dat we alles op alles zetten om samen met alle bedrijven binnen het Fundis-netwerk de best mogelijke zorg te blijven leveren.

Vierstroom volgt de richtlijnen van experts – met name die van het RIVM – om besmetting met het coronavirus te voorkomen en de best mogelijke zorg te blijven leveren. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste actuele ontwikkelingen en de maatregelen die binnen Vierstroom genomen worden.

Preventieve maatregelen, landelijke richtlijnen

Wij adviseren u om binnen te blijven en alleen noodzakelijk bezoek te ontvangen. Daarnaast drukken wij u op het hart om u aan de landelijke richtlijnen te houden om uzelf, andere cliënten en onze medewerkers te beschermen. We hebben elkaar hiervoor nodig. We begrijpen dat dit voor u ingrijpende maatregelen zijn.

Deze landelijke richtlijnen zijn:
  • Was regelmatig uw handen met zeep;
  • hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg;
  • raak uw ogen, neus en mond zo min mogelijk aan;
  • schud geen handen;
  • alle groepsactiviteiten zijn afgelast tot 1 juni;
  • houdt minimaal 1,5 meter afstand.

Maatregelen Vierstroom

Onze werkwijze blijft veelal zoals cliënten gewend zijn. Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM. Onze medewerkers blijven alleen thuis als zij klachten hebben zoals hoesten of niesen EN koorts. Bij (verdenking van) een besmetting met corona worden we begeleid door de GGD en zullen we de adviezen van hen volgen voor aanvullende maatregelen.

Extra maatregelen Vierstroom Zorg Thuis, voor verzorging en verpleging thuis

Momenteel treffen wij voorbereidingen om mensen op te kunnen vangen die na een ziekenhuisopname weer naar huis kunnen om zo de druk in de ziekenhuizen te compenseren. Wij willen daarom een beroep doen op uw mantelzorgers om daar in te springen waar mogelijk. Zij zijn juist in deze periode heel hard nodig. Mogelijk kunnen zij helpen zodat u geholpen blijft en wij onze krachten elders kunnen inzetten.
Zorg leveren via beeldbellen kan soms ook. Deze manier van zorg zullen wij met u bespreken als wij mogelijkheden zien. Dat geldt ook voor andere slimme hulpmiddelen, zoals medicijndispensers om medicatie aan te bieden, of druppelbrillen voor oogdruppels.

Extra maatregelen Vierstroom Verpleeg Thuis, voor verpleeghuiszorg aan huis

Wij treffen voorbereidingen voor als er zich een situatie voordoet dat meer dan de helft van onze medewerkers uitvallen of meer dan de helft van onze cliënten besmet zijn met het virus. Het kan zijn dat wij in die situatie een beroep moeten doen op mantelzorg en u misschien niet meer de zorg kunt krijgen zoals u van ons gewend bent. Wij vertrouwen hierin op uw begrip.

Extra maatregelen Vierstroom Ledenservice

Vanwege de richtlijnen van het RIVM en de overheidsmaatregelen ter vertraging van de verspreiding van het coronavirus heeft Vierstroom Ledenservice aanvullende afspraken gemaakt met haar samenwerkingspartners. Hierdoor verloopt onze dienstverlening anders dan u van ons gewend bent. Wij kunnen en willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze leden. Alle evenementen zijn tot en met 1 juli 2020 geannuleerd en worden zo mogelijk verplaatst. De samenwerkingspartners van Vierstroom Ledenservice gaan pas weer huisbezoeken inplannen vanaf 6 april 2020. Klik hier voor meer informatie omtrent de aanvullende afspraken van Vierstroom Ledenservice in verband met het coronavirus.

Maakt u zich zorgen of heeft u behoefte aan een praatje? U kunt ons altijd bellen. De ledenconsulenten staan van maandag tot en met vrijdag met een luisterend oor voor u klaar. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 088 – 0900 400 (lokaal tarief). U kunt ook een emailbericht sturen naar ledenservice@vierstroom.nl.

Overige informatie

Raadpleeg regelmatig de actuele informatie en de veel gestelde vragen van het RIVM en op deze pagina van onze website. Heeft u vragen neem dan contact met ons op, op de voor u gebruikelijke wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *