Vierstroom

Over ons

De rol van bewegen en muziek in Alzheimer Café Zoetermeer

Op dinsdag 3 december is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele en informatieve bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond wordt ingegaan op de invloed van actief bewegen tijdens het ziekteproces. Ook de rol van muziek komt aan bod omdat de herinnering aan muziek doorgaans lang blijft bestaan. Tijdens deze informatieve avond is er voor wie wil gelegenheid tot bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en danstherapeut.

De avond biedt ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Het Alzheimer Café vindt maandelijks op dinsdag plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.
In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafés gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *