Vierstroom

Over ons

Dementie en rechtsbescherming – Thema van het AlzheimerCafé in Zoetermeer

ZOETERMEER – Op dinsdag 6 november is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Deze avond wordt ingegaan op de rechtsbescherming van mensen met dementie die stukje bij beetje de regie verliezen. Welke maatregelen kun je nemen en hoe maak je het bespreekbaar? We gaan in gesprek met een notaris en delen ervaringen met een mantelzorger.

De avond biedt ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Het Alzheimer Café vindt maandelijks op dinsdag plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. Telkens staat een ander thema centraal. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

Alzheimer Cafe’s in de regio

In het wergebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafe’s gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar informatie over aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *