Vierstroom

Over ons

Een Gezondheidsverklaring voor uw rijbewijs regelen. Wat komt erbij kijken?

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste verjaardag? Dan heeft u een Gezondheidsverklaring nodig om uw rijbewijs te verlengen. Online via uw computer of tablet regelt u dit het snelst.

Wat is een Gezondheidsverklaring?
Iedereen die een rijbewijs gaat halen, vult een vragenlijst in over zijn of haar gezondheid: de Gezondheidsverklaring. Met deze vragenlijst beoordeelt het CBR of iemand veilig de weg op kan. Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste? Dan vult u de gezondheidsverklaring opnieuw in bij het verlengen van uw rijbewijs. Daarna gaat u naar een arts voor een onderzoek. De Gezondheidsverklaring kost in 2019 € 37,80. Hier komen de kosten voor het medisch onderzoek nog bij.

Vul u Gezondheidsverklaring vroeg in
Het is op dit moment erg druk bij het CBR. Daarom is het verstandig om minimaal zes maanden voordat uw rijbewijs verloopt de Gezondheidsverklaring in te vullen.

Hoe vult u een Gezondheidsverklaring in?
Er zijn twee manieren om uw Gezondheidsverklaring in te vullen: op papier of online. De online Gezondheidsverklaring kunt u kopen in de webshop van het CBR. De papieren versie kunt u bij de meeste gemeenten kopen. Op papier is de Gezondheidsverklaring vaak € 10,- duurder dan online.

Online is het snelst
Als u uw Gezondheidsverklaring online invult via mijn.cbr.nl ontvangt het CBR direct uw informatie. Daarna gaat u naar een arts. Sinds kort kunnen artsen de resultaten van hun onderzoek direct met het CBR delen via een digitaal platform: ZorgDomein. Eerder duidelijkheid voor u dus.

Op www.cbr.nl/75plus leest u stap voor stap hoe het aanvragen van een Gezondheidsverklaring in zijn werk gaat. Bij elke stap staat een filmpje waarin u ziet wat u kunt verwachten.

(Bron: CBR)

 

Ledenvoordeel bij Rijbewijskeuring

Leden van Vierstroom ontvangen een aantrekkelijke korting bij de Rijbewijskeuringsarts. Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *