Vierstroom

Leden

Dank voor een geweldige Ledendag!

Voor de derde keer heeft de Vierstroom Ledendag plaatsgevonden in het populaire vogelpark Avifauna. Het thema van de dag ‘De toekomst is nu’ over (technologische) toepassingen die u helpen langer zelfstandig thuis te wonen, trok vele enthousiaste bezoekers. Zij werden vrolijk begroet door een levensechte robot. En daar bleef het niet bij….

Zorgrobot en heupairbag
Zo maakten de leden kennis met Lea en Tessa. Lea is een zorgrobot die eruitziet als een rollator. Het is een robot die u uit bed haalt, die met u danst en die u eraan herinnert dat u uw medicijnen moet innemen. En Tessa, een kleine sociale robot, die eruitziet als een bloempot, spreekt gedurende de dag herinneringen uit en speelt persoonlijke muziek af. Tessa is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Behalve demonstraties van Lea en Tessa konden de leden een demonstratie zien van een ware heupairbag, de Wolk. Deze airbag registreert als iemand dreigt te vallen en blaast, net voor de val, lucht in de heupairbag waardoor de val gebroken wordt. Spannend en bijna tegennatuurlijk om de demonstratie van deze airbag van dicht bij mee te maken.

Proeven en bloemschikken
Voor de inwendige mens werd weer goed gezorgd door onze maaltijdleveranciers: apetito en Vers aan Tafel. Ook aan de creatieve mens was gedacht. De leden stortten zich massaal op bloemschikken en het maken van insectenhotels begeleid door PlusZorg. We sloten deze prachtige dag af met het gezamenlijk zingen van de ‘hits van toen’ met Marco de Hollander.

Bedankt!
Onze dank gaat uit naar de sponsoren van de Vierstroom Ledendag: PostNL, PlusZorg, apetito, Vers aan Tafel en Heilbron.

Team Vierstroom Ledenservice

Foto’s en film

Klik hier voor alle foto’s van de Vierstroom Ledendag 2018.
Klik hier voor een film-impressie van de Vierstroom Ledendag 2018.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor alle foto’s van de
Vierstroom Ledendag 2018.