Dementie is een proces waarbij steeds meer beperkingen het dagelijks leven gaan overschaduwen. Deze beperkingen kunnen zijn: geheugenproblemen, oriëntatiestoornissen, problemen met structuur en invulling van de dag. Dit proces is ingrijpend voor zowel de mensen met dementie als hun naasten. Naast de verpleegkundige ondersteuning door onze wijkteams helpen we ook met casemanagement, via onze Ontmoetingscentra en het Alzheimer Café.

Casemanager dementie

De casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider van mensen met dementie en hun naasten. De casemanager kent de verschillende vormen van dementie en de verschillende fases van deze ziekte. De casemanager kent de voorzieningen in uw gemeente die ondersteunend zijn bij dementie. De casemanager informeert, adviseert, begeleidt, denkt mee bij het maken van keuzes. Ook helpt de casemanager bij het regelen van zorg of dagopvang en kan u informeren over en begeleiden bij een opname in een verpleeghuis. Natuurlijk kan een casemanager ook emotionele begeleiding geven bij het omgaan met dementie en een luisterend oor bieden. 

Beroep doen op casemanagement

U kunt een beroep doen op de casemanagers dementie van het Steunpunt Dementie van Vierstroom in de plaatsen Zoetermeer, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

In overige plaatsen in het werkgebied van Vierstroom kunt u voor soortgelijke ondersteuning een beroep doen op een lokale verpleegkundig specialist of dementie-consulent. De wijkverpleegkundige of uw huisarts of kan u hier meer over vertellen.

Voor casemanagement dementie bestaat helaas een wachtlijst. Bekijk deze hier.

Contact

Wilt u informatie over de ondersteuningsmogelijkheden of contact met een casemanager dementie? Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 10.00 en van 12.00 tot 14.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 0444 844. 

Was het antwoord nuttig?

Met uw feedback kunnen we onze website verberen.

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt