Vierstroom

Over ons

Nieuwe uitgave Vierstroom Magazine – De toekomst is nu!

De nieuwe uitgave van Vierstroom Magazine valt één van deze dagen bij de ruim 65.000 leden van Vierstroom op de deurmat. In Vierstroom Magazine leest u interessante informatie en achtergrond-verhalen over de zorg. En voor de leden van Vierstroom veel voordeel. Deze uitgave van Vierstroom Magazine kunt u ook digitaal bekijken!

In deze eerste uitgave van Vierstroom Magazine in 2019 is het thema De toekomst is nu! Technologie is in ons dagelijks leven overal om ons heen. We gebruiken computers, internet, mobieltjes en plastic geld. In de zorg staat de technologie ook niet stil.

In dit magazine:

In de rubriek Mijn hulpvraag een interview met Lea van Coeverden (64). Lea was bewindvoerder van haar moeder en broer en heeft door reuma en poly-artrose zelf veel zorg nodig. Rowen Advies van de dienst Belastinghulp aan huis helpt haar al acht jaar met haar complexe administratie.

Informatie als u het nodig heeft. Daar vertellen we over bij Daarom Vierstroom. Vierstroom biedt leden van Vierstroom ondersteuning, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. En heeft één van onze leden een vraag? Dan helpen wij graag. Vierstroom Ledenservice is bereikbaar via 088 – 0900 400 (lokaal tarief) of via ledenservice@vierstroom.nl

In de korte nieuws rubriek Dicht bij u interessante berichten over:

Bliep bliep, hier zijn uw medicijnen! Robots in de zorg: is dat nou handig of een beetje griezelig? Richard Kuijpers, directeur van Smartrobot.solutions, en Katja Westgeest, directeur Vierstroom Ledenservice, gaan in gesprek over die vraag.

Zorgzame techniek. Technologie ontwikkelt zich razendsnel, ook in de zorg. In de krant lezen we over zorgrobots en allerlei andere technische snufjes. Maar hoe werken die in de praktijk? Helpen ze echt? We vroegen het drie ervaringsdeskundigen. Lees de interviews bij Voor elkaar:

Mevrouw Oudijk-van den Heuvel (93) draagt sinds begin juli vorig jaar een Wolk Heupairbag, die bescherming biedt bij een val. Dit geeft haar dochter, Annie Berkouwer-Oudijk (61), veel rust. Mendes Hogestyn (34), medeoprichter van Wolk Heupairbag, is op bezoek bij moeder en dochter.

Kees Blaas (86) heeft geoefend met Lea, een slimme loopondersteuning die mensen met parkinson kan helpen. Loes Schilderink (26), die werkt bij Robot Care Systems dat Lea ontwikkelde, is op bezoek bij Kees en zijn vrouw Francien (80).

Gerard Nogarede (71) uit Zoetermeer kreeg vier jaar geleden de diagnose alzheimer. Hij en zijn vrouw Marjo (73) hebben nu bijna een jaar de kleine zorgrobot Tessa in huis. Die zorgrobot is onderdeel van een proefproject van de gemeente Zoetermeer en Tinybots.

Ledenadviseur Nathalie Biemans heeft voor u samen met partner van Vierstroom Aceve tien aanpassingen voor een comfortabel huis op een rij gezet.

In de rubriek Tot uw dienst een terugblik op een fantastische Vierstroom Ledendag 2018. Heeft u de foto’s en film al bekeken? Ga naar www.vierstroom.nl/ledendag2018

Tenslotte bij Ik ben Mantelzorger een interview met Ariette Brandenburg (67). Zij is mantelzorger van haar man (80), die vier jaar geleden de diagnose vasculaire dementie kreeg.

Exclusief voor Vierstroom-leden in dit magazine:

De volgende uitgave van Vierstroom magazine verschijnt in juni 2019. Heeft u suggesties of wilt u reageren, stuur dan naar redactie@vierstroom.nl een e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *