Vierstroom

Over ons

Nieuwe uitgave Vierstroom Magazine – Mantelzorg

De nieuwe uitgave van Vierstroom Magazine valt vandaag en morgen bij de ruim 65.000 leden van Vierstroom op de deurmat. In Vierstroom Magazine leest u interessante informatie en achtergrond-verhalen over de zorg. En voor de leden van Vierstroom veel voordeel. Deze uitgave van Vierstroom Magazine kunt u ook digitaal bekijken.

Vierstroom Magazine digitaal!

In deze derde uitgave van Vierstroom Magazine in 2019 is het thema Mantelzorg. Er zijn in Nederland ruim vier miljoen mantelzorgers. Mensen die informele zorg geven aan familieleden of andere bekenden. Elke mantelzorger heeft zijn eigen verhaal, zoals ook zal blijken in dit magazine.

Mantelzorgers de lid zijn van Vierstroom kunnen bij Vierstroom Ledenservice terecht voor informatie. De ledenconsulenten zijn de wegwijzer zodat mantelzorgers bij de juiste instantie terechtkomen, die hen voorziet van advies en persoonlijke begeleiding, emotionele steun en het (tijdelijk) overnemen van regeltaken of respijtzorg.

Verder in dit magazine:

In de rubriek Uw hulpvraag een interview met Wim (70) en Tisina Cornelis (62) uit Gouda. Vorig najaar volgden zij de Vierstroom-cursus Reanimatie&AED. Een paar maanden later belandde Wim met een hartaanval in het ziekenhuis.

Interessante berichten in de kort-nieuws-rubriek Dicht bij u over welzijnsorganisatie SAM. SAM organiseert huisbezoeken in Bodegraven en Reeuwijk. Verder informatie over de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2019 en het Mantelzorgcafé in Zoetermeer.

De samenleving vergrijst en ouderen blijven steeds langer zelfstandig. Er is naast de reguliere zorg dan ook steeds meer mantelzorg nodig om die zelfstandige ouderen te ondersteunen. Geen wonder dat Vierstroom en Palet Welzijn in toenemende mate samenwerking zoeken, vertellen directeur Vierstroom Ledenservice Katja Westgeest en directeur Palet Welzijn Lenny Althof.

Elke mantelzorger heeft zijn eigen verhaal, zoals ook blijkt uit de interviews in de rubriek Voor elkaar.
Romée Wouters (24) is mantelzorger van haar moeder Simone Wouters – van Schaik (54), die een hersenbeschadiging heeft. Ze gaat zo veel mogelijk bij haar langs.
Joost Emmen (54) woont in Gouda op 500 meter van zijn moeder Truus Emmen (88). Hij helpt haar met boodschappen en klusjes en neemt met haar de dag door.
Mirjam de Jel (58) heeft frontotemporale dementie en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Haar man Frans de Jel (64) zorgt voor haar én voor hun vijf pleegkinderen.

Mantelzorgvraag? Bel Vierstroom Ledenservice! Ook mantelzorgers kunnen terecht bij Vierstroom Ledenservice. Niet alleen met vragen over de rechten en mogelijkheden van hun ‘patiënt’, maar ook voor handige tips. “We moeten zuinig zijn op onze mantelzorgers, dus we helpen ze graag,” zegt ledenconsulent Ellen van Vliet.

Ook studenten kunnen hulp bieden! Vierstroom-leden kunnen sinds kort ook de hulp van studenten inschakelen, bijvoorbeeld voor ondersteuning bij het schoonmaken, uitleggen van de computer of voor het helpen met andere klusjes in huis. Senioren Else Zuurdeeg (82) en Gré Kaptein (83) zijn dolblij met ‘hun’ student Elsemarijn Ippel (24).

Speciaal voor leden van Vierstroom hebben wij een persoonlijke pagina gemaakt: ‘Mijn Vierstroom’. In ‘Mijn Vierstroom’ kunnen de lidmaatschapsgegevens ingezien en aangepast worden. Ook heeft men direct toegang tot het complete aanbod van producten, diensten en aantrekkelijke aanbiedingen. Na registratie kan via ‘Mijn Vierstroom’ ook heel makkelijk online aangemeld worden voor de informatiesessies, dagtochten en diensten (aan huis). Op termijn zullen de faciliteiten van ‘Mijn Vierstroom’ verder worden uitgebreid.

In elke uitgave van Vierstroom Magazine zetten wij in de rubriek Ik ben mantelzorge een mantelzorger in de schijnwerpers. Vanwege de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2019 aanstaande maken wij in deze editie ruimte voor een aantal van deze stille krachten.

Exclusief voor Vierstroom-leden in dit magazine:
Cursus Reanimatie&AED: wanneer elke seconde telt ….
Ondersteuning mantelzorger via het Vierstroom Zorgcollectief
De gemakkelijke SimTab 3 tablet – 20% korting!
Kerstdagtocht Essen op 12 december 2019
Najaarsbeurt voor uw e-bike – € 20,- korting en gratis haal- en brengservice
Proefbox van Vers aan Tafel met zes ambachtelijke maaltijden voor € 29,95 en gratis een soepbox met zes soepen cadeau!

De volgende uitgave van Vierstroom magazine verschijnt in februari 2020. Heeft u suggesties of wilt u reageren, stuur dan een email naar redactie@vierstroom.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *