Vierstroom

Over ons

Nieuwe uitgave Vierstroom Magazine – Veiligheid

In deze eerste uitgave van Vierstroom Magazine in 2020 is het thema Veiligheid. Woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs staan volop in de belangstelling. Als u alle berichten in de media volgt, dan kan u de indruk krijgen dat Nederland onveilig is. Dat valt echter mee. Toch kunt u zich soms onveilig voelen en daar willen we samen met u iets tegen doen. In dit magazine vindt u o.a. praktische tips voor uw veiligheid en uw veiligheidsgevoel.

Vierstroom Magazine digitaal!

Verder in dit magazine:

De rubriek Daarom Vierstroom is van opzet veranderd. Vanaf dit magazine gaat Katja Westgeest, directeur Vierstroom Ledenservice, op zoek naar de verschillende beweegredenen om lid te worden van Vierstroom. In deze editie gaat ze hierover in gesprek met Vierstroom-lid Jos Breit (70) uit Zoetermeer.

In de rubriek Uw hulpvraag een interview met mevrouw Hoogendoorn-Alphenaar (8) en fysiotherapeut Hans de Jong  uit Gouda. Zo’n vier jaar geleden viel mevrouw Hoogendoorn toen ze ’s nachts naar de wc moest. Ze wist precies wat ze moest doen, omdat ze kort daarvoor een valpreventietraining had gevolgd bij fysiotherapeut Hans van Fysiotherapie Oranjestaete in Gouda.

Interessante berichten in de kort-nieuws-rubriek Dicht bij u over Vegro. Vegro is het bedrijf dat de Vierstroom Thuiszorgwinkels exploiteert. Samen met Vierstroom organiseert Vegro de Veiligheidsmiddagen in de Vierstroom Thuiszorgwinkel in Zoetermeer en Capelle aan den IJssel. Tijdens deze middagen kan kennis gemaakt worden met allerlei producten op het gebied van veiligheid en adviseert de woonconsulent van Vegro hoe thuis de veiligheid vergroot kan worden. De ledenconsulent van Vierstroom is ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder informatie over de EHBO- en reanimatiecursussen, Mijn Vierstroom en de wonderfoon. Mijn Vierstroom is een persoonlijke pagina speciaal voor leden van Vierstroom.

Als je je veilig voelt, voel je je beter. Daarom in dit Vierstroom Magazine voor de leden van Vierstroom een dossier met veiligheidstips voor thuis en online. In dit dossier interviews met:
Marco van Dam en Lucky Tomasouw, wijkagenten in de Goudse wijk Plaswijck-Bloemendaal, waar relatief veel ouderen wonen. Zij komen met enige regelmaat bij mensen thuis die slachtoffer zijn geworden van zo’n babbeltruc.

Vierstroomlid Thea van de Coevering (75). Zij is hartstikke goed met de computer, juist omdat ze weet welke risico’s er zijn. Haar motto: ‘Wees vertrouwd, maar vertrouw niet alles en iedereen.’

Vierstroomlid Gerrit Matze (70). Hij kreeg twee jaar geleden een whatsappje van zijn dochter Silvia. Althans, dat dacht hij. Op ‘haar’ verzoek maakte hij € 2.530,- over.

Naast de interviews in dit dossier over veiligheid ook:

Heeft u een vraag over zorg? Welke vraag dan ook? Bel dan gerust met Vierstroom Ledenservice. De ledenconsulenten beantwoorden uw vragen. Als ze u niet direct een antwoord kunnen geven, zoeken de ledenconsulenten het voor u uiten bellen ze u terug. In deze rubriek beantwoorden de ledenconsulenten vragen van leden. In dit magazine worden vragen beantwoord over persoonlijke verzorging, glutenvrije maaltijden via de maaltijdservice, personenalarmering en casemanager dementie.

Een nieuwe rubriek is de rubriek “vijf keer …”. In dit magazine over de e-bike. De e-bike is reuze populair en niet alleen onder senioren. Ook forenzen, scholieren en zorgmedewerkers hebben de e-bike ontdekt. En dat begrijpen wij wel: fietsen op een e-bike voelt alsof je altijd de wind in de rug hebt. Je moet gewoon zelf trappen, maar het gaat een heel stuk makkelijker. In deze rubriek informatie over de e-bike en hoe u die zo veilig mogelijk gebruikt. En Hoogeveen Fietsbeleving organiseert een speciale E-biketraining voor leden van Vierstroom op 20 april 2020.

Op vrijdag 3 april 2020 organiseert Vierstroom een bijzondere ledendag in historisch museumpark Archeon. Het thema van de ledendag is ‘Terug naar toen’, waarbij we terugkijken op al het goede van vroeger en vooruitkijken naar al het goede van de toekomst. Alle leden van Vierstroom zijn van harte uitgenodigd! Tickets voor de ledendag kosten € 12,45 per ticket en zijn te bestellen via leden.vierstroom.nl/ledendag.

Belastingaangifte is niet voor iedereen even makkelijk. Wie wel wat hulp kan gebruiken en vragen heeft over belastingen kan terecht bij Vierstroompartner Rowen Advies. Zo ook Vierstroomlid Peter Regeer (68) uit Zoetermeer. In dit magazine een interview met hem en belastingadviseur van Rowen Advies Henriette Visser.

In de rubriek ‘ik ben mantelzorger’ deze keer interview met Linda Verschut (47). Zij is mantelzorger voor haar oma Sina Streefland (92). Sina heeft een verpleeghuisindicatie, maar woont thuis, op camping Streefland in Haastrecht. Dankzij de zorg van kleindochter Linda en de hulp van haar hele familie.

Speciaal voor Vierstroom-leden in dit magazine:

Tenslotte….
Bij dit magazine zit speciaal voor de leden van Vierstroom de Vierstroom Bewaarkaart. Vierstroom informeert met deze bewaarkaart haar leden over de belangrijke contactgegevens van Vierstroom. Tevens staat op de achterkant de activiteitenagenda van Vierstroom Ledenservice.

De volgende uitgave van Vierstroom magazine verschijnt in juni 2020. Heeft u suggesties of wilt u reageren, stuur dan een email naar redactie@vierstroom.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *