Heerlijk recept voor banenbrood

Voedzaam en vezelrijk

Categorie├źn:
Gezond eten

Banenenbrood is een heerlijk en voedzaam als ontbijt of tussendoortje. Het recept voor dit bananenbrood is vrij basic, maar een stuk vezelrijker dan de meeste recepten. Dit komt omdat er witte bonen door het beslag gaan, die u niet eens proeft! Wat ook makkelijk is aan een basic recept, is dat u er eenvoudig uw eigen draai aan kunt geven. 

Ingrediënten voor 5 porties:

  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram cannellinibonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • ½ theelepel vanillearoma
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 250 gram volkorenmeel
  • 3 eieren
  • 4 theelepels kaneel
  • 150 milliliter amandelmelk
  • 5 gram bakpoeder
  • Plantaardige olie om in te vetten

Ook nodig:
Een bakvorm, keukenmachine/hakmolen of sterke blender.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de banaan, de bonen, het vanillearoma en de dadels fijn in een keukenmachine of blender. Wanneer er een gladde massa ontstaan is, voegt u ook het volkorenmeel, de eieren, de kaneel, de amandelmelk en het bakpoeder toe. Meng dit tot er een glad beslag ontstaat.
Vet de bakvorm in met wat plantaardige olie. Giet het beslag in de vorm en zet deze 60 minuten in de oven. Laat het bananenbrood afkoelen en haal het uit de vorm. Verdeel het brood in vijf porties.

Hoeveel vezels?
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman. Een portie bananenbrood bevat maar liefst 10 gram vezels per portie! (En gemiddeld heeft u als vrouw zo'n 30 gram nodig, als man 40 gram). Wilt u meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in de vezelmeter van de MaagLeverDarm Stichting. 

(Bron: www.mlds.nl, thehealthfoodinnovator.nl, Boek 'Vezels' van Lisa Dorsman)

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt