Tips voor Pasen thuis

Categorie├źn:
Pasen

Pasen ziet er óók dit jaar anders uit. De coronacrisis houdt ons nog steeds veel thuis, maar dat betekent natuurlijk niet dat we Pasen zomaar aan ons voorbij laten gaan. Binnenhuis zijn er een hoop leuke en gezellige activiteiten te organiseren. Met deze zes tips viert u Pasen gezellig thuis.

1. Gebreide knutselwerken
Houdt u van breien en haken of wilt u het al tijden oppakken? Dit is het moment om de handen uit uw mouwen te steken voor knutselwerken. Er zijn een heleboel complete pakketten met patronen om direct te beginnen. Van eierwarmers tot paasversiering. Op de site van wolplein kunt u bijvoorbeeld een haakpakket bestellen om paasmandjes, eierwarmers en paashangers voor een vrolijke paastak te maken.

2. Creatief met paasversiering
Behalve paastakken neerzetten, kunt u nog veel meer leuks verzinnen om uw huis in paassfeer te brengen. Wat dacht u van een paasslinger? U maakt hem door uit verschillende kleuren papier allemaal even grote ei-vormen te knippen. Deze vormen kunt u kleuren, versieren of beplakken. Daarna rijgt u de ei-vormen aan een draad. Als u ze naast elkaar wilt hangen dan prikt u de naald alleen bovenin, wilt u ze onder elkaar dan prikt u boven en onder.

3. Paastaart bakken
Naast knutselen is Pasen de ideale tijd om de keuken in te duiken. Of u nu de voorkeur heeft voor zelfgebakken paaskoekjes, konijnen broodjes of een traditionele paastaart. U kunt de taart zo eenvoudig houden als je wilt. Als u voor simpel en snel wilt gaan, bakt u een frisse kwarktaart en de bovenkant van de taart bedekt u met toefjes slagroom en mini paaseitjes. Of u gaat wat gedetailleerder te werk met een krans van meringue nestjes of een grote chocoladetaart. Op internet vindt u veel recepten voor een paastaart.

4. Bij Pasen hoort gezellig samen (digitaal) brunchen
Bij Pasen hoort ook een heerlijke paasbrunch. Ondanks dat u dit niet met de hele familie kan doen, is het zeker aan te raden om alsnog een gezellige paasbrunch te maken. U kunt ook digitaal afspreken met familie of vrienden om samen de paasbrunch te nuttigen. Hier vindt u een duidelijk overzicht van alle apps waarmee u kunt videobellen.

Maak versgeperste jus d’orange. Niet alleen om de nodige vitaminen binnen te krijgen, ook om kleur aan de gedekte tafel toe te voegen. Zorg voor versgebakken brood en een paasstol; voor de paastraditie. Haal een houten opdienschaal of borrelplank tevoorschijn en bedek deze met uw favoriete beleg van de slagersafdeling. Kies geen gewone boter uit de supermarkt, kijk eens naar roomboter in de vorm van een paashaas of lammetje. Koop wat speciale paashagel voor de zoetliefhebbers. En vergeet vooral geen eieren te koken, zeker niet wanneer u net een gebreide eiermuts of -warmer heeft gemaakt. Maak de brunch af met een hartige lekkernij zoals een quiche. Wat fleurige servetten en bloemen geven het de ideale paassfeer.

5. Maak een gezellige paaswandeling
Is het lekker weer? Ga dan een stukje wandelen! Een blokje om is niet alleen leuk, ook is het heel gezond. Met wandelen verbrandt u veel meer calorieën dan u denkt. Wie flink doorstapt, zou volgens de onderzoekers met een uur wandelen een groot stuk appeltaart met slagroom – zo’n 450 kilocalorieën – verbranden.

6. Zoektocht naar chocolade
Dat het zoeken van paaseieren voor vermaak bij zowel junioren áls senioren zorgt, wordt keer op keer bewezen. Er zit daarom niets anders op dan de paasmandjes tevoorschijn te halen en chocolade paaseitjes door het hele huis te verstoppen. En onthoud waar u ze heeft verstopt, voordat de chocolade eitjes ergens liggen weg te smelten.

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt