Leefstijlcoach in basispakket zorgverzekering

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) zit sinds twee jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Veel mensen weten dit niet, waardoor niet de mensen worden bereikt die de overheid verwachtte te bereiken. 35.000 mensen per jaar zouden gratis gebruik kunnen maken van een leefstijlcoach. Vorig jaar deden ongeveer negenduizend mensen dat. Dit meldt Pointer, platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV.

Overgewicht en corona
In deze tijd van corona bewegen we met z’n allen toch wat minder dan voorheen en zijn we gebaat met een gezonde leefstijl. “We zien dat een gezondere leefstijl je minder kwetsbaar maakt voor ziektes. Al binnen een paar weken kun je je immuunsysteem versterken door gezonder te gaan leven”, legt obesitashoogleraar Liesbeth van Rossum van het Erasmus MC uit. Volgens haar is gezond leven een vergeten coronamaatregel.

Als het aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ligt, zorgen zorgverzekeraars ervoor dat er landelijk voldoende leefstijlcoaches beschikbaar zijn en dat verzekerden weten hoe ze deze kunnen bereiken. Huisartsen en gemeenten hebben hierin ook een verantwoordelijkheid én de NZa zelf ook: die past mogelijk regelgeving aan.

Meer informatie en vragen
Vierstroom Ledenservice werkt op het gebied van zorgverzekeringen samen met verzekeringsadviseur Heilbron. Heeft u vragen over de vergoeding van de  Gecombineerde Leefstijlinterventie vanuit het basispakket van de zorgverzekering, dan kan Heilbron u helpen. Er is voor leden van Vierstroom een speciale Vierstroom Heilbron Advieslijn. Deze is bereikbaar via telefoonnummer 088-12 10 204, op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Dokter Tamara’s Online Leefstijlprogramma
Op het gebied van leefstijl heeft Vierstroom Ledenservice een samenwerking van huisarts Tamara de Weijer. Zij heeft een online leefstijlprogramma van 10 weken ontwikkeld. In het leefstijlprogramma van dokter Tamara komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voeding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Gedragsverandering
  • Slaap
  • Slanker

Voor meer informatie over dokter Tamara’s Online Leefstijlprogramma

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt