18 jaar en zorgverzekering

Tot de 18e verjaardag vallen jongeren nog onder de polis van hun ouders. Zodra ze 18 jaar worden gaan ze premie voor dezelfde polis betalen. Dit is over het algemeen een duurder pakket dan dat de jongvolwassenen nodig hebben.

Het aanvullend pakket is vaak door de ouders afgesloten toen er kosten voor een beugel gedeclareerd moesten worden. Of het pakket is afgesloten omdat de ouders zelf hoge zorgkosten hebben en kinderen op dezelfde polis automatisch hetzelfde pakket krijgen.

Keuze
Dan wordt een (klein)kind 18 jaar en moet zelf een zorgverzekering worden gekozen. Wat wordt de keuze? Onder de 18 jaar worden tandartskosten nog vergoed vanuit de basisverzekering. Zodra iemand 18 jaar wordt moet daar dus over nagedacht worden of daar een verzekering voor afgesloten moet worden. Over het algemeen hebben jongvolwassenen een goed gebit en gaan ze alleen naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Dan is het overbodig om een tandartsverzekering te nemen aangezien je dan meer premie betaalt dan de kosten voor die controle. Is de 18-jarige iemand die veel sport en wel eens een fysiotherapeut bezoekt, dan kan het handig zijn om een aanvullende verzekering met fysiotherapie af te sluiten.

Zorgtoeslag
Vanaf dat de jongvolwassenen 18 jaar zijn kunnen ze ook zorgtoeslag aanvragen. Dit wordt veel vergeten waardoor ze veel geld laten liggen. Zorgtoeslag wordt berekend op het inkomen van de 18-jarige en niet op het inkomen van de ouders.

Vragen?
Is er hulp nodig bij het afsluiten van een passende zorgverzekering van een 18-jarige? De adviseurs van de Vierstroom Zorgadvieslijn helpen u graag verder met het maken van een goede keuze. Neem dan contact op met de Vierstroom Zorgadvieslijn via 088 – 12 10 204.

Vierstroom Zorgverzekeringen
Vierstroom Ledenservice werkt op het gebied van zorgverzekeringen samen met verzekeringsadviseur Heilbron. Er is voor leden van Vierstroom een speciale Vierstroom Heilbron Advieslijn. Deze is bereikbaar via telefoonnummer 088-12 10 204, op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Klik

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt