Hoe zorgt u beter voor uw hart? 

We weten natuurlijk allemaal dat een gezonde levensstijl invloed heeft op de gezondheid van ons hart. Weinig stress, gezonde voeding, niet roken, weinig alcohol en bewegen. Er zijn ook nog andere manieren om goed voor ons hart te zorgen. Weet u welke?

  • Preventie: het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd uw hart te laten checken bij de huisarts ter preventie. Of een (online) gezondheidscheck te doen. U krijgt dan snel inzicht in uw eigen gezondheid. Bij Vierstroom kunt als lid een gratis online check doen. Na het invullen, ontvangt u uw eigen gezondheidsrapport en ziet u direct wat u zelf kunt doen om uw levensstijl aan te passen. Doe hier uw check (https://www.vierstroom.nl/diensten/126/gratis-persoonlijke-gezondheidscheck-wees-er-snel-bij-want-op-op)
  • Kennis: het is belangrijk om te weten wat u moet doen op het moment dat er hartproblemen zijn. Voor uzelf en voor een ander. In alle gemeentes in Nederland hangen bijvoorbeeld AED’s. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Op de website van uw gemeente vindt u een overzicht met alle locaties in uw gemeente waar een AED hangt.
  • Gedrag: het is ook belangrijk om adequaat te kunnen handelen en rustig te blijven in een geval van nood. Om die reden biedt Vierstroom u de mogelijkheid een cursus reanimatie en AED te volgen. In ongeveer vijf uur leert u om te gaan met kritische situaties en het gebruik van een AED.

Wilt u  meer leren over reanimatie en AED?
Volg dan nu de cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen. De cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen wordt aangeboden door Livis. Livis is Partner van het Rode Kruis en het Oranje Kruis en de grootste landelijke aanbieder met praktijktrainingen op meer dan 200 locaties. 

De cursus bestaat uit twee delen:

  • Een online gedeelte over de theorie
  • Een praktijksessie bij u in de buurt

Leden van Vierstroom betalen € 44,95 in plaats van € 59,95 voor deze cursus!  Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met de ledenconsulenten via telefoonnummer

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt