Wandelend op weg naar een hartgezonder Nederland

Evenement van de Hartstichting

Op zaterdag 2 oktober organiseert de Nederlandse Hartstichting de Hartstocht. Tijdens dit evenement verzamelen de deelnemers door te wandelen geld in voor onderzoek naar nieuwe oplossingen om de harten van Nederland weer gezond te maken, en in de toekomst misschien zelfs volledig te genezen. De Hartstocht kan gelopen worden over het strand vanuit Scheveningen óf vanuit huis.

Tijdens de Hartstocht op het strand van Scheveningen kan gekozen worden uit een wandeling van 10, 20, 30 of 40 kilometer. De Hartstocht kan ook gestart worden vanuit huis of vanuit een locatie naar keuze, waarbij de afstand zelf wordt gekozen. De eRoutes app stelt op basis van de startlocatie en gewenste kilometers een mooie route samen. Tijdens het wandelen kan geluisterd worden naar Hartstocht Radio; een live radioprogramma vol mooie hartsverhalen en de lekkerste wandel beats.

In de aanloop naar de Hartstocht worden tips gegeven om ervoor te zorgen dat iedereen goed voorbereid aan de start verschijnt en om van te voren sponsoren te zoeken. Bij binnenkomst na de Hartstocht ontvangen de deelnemers een welverdiende medaille.

Voor meer informatie over de hartstocht klikt u hier.

Nog even dit…
Het is belangrijk om te weten wat u moet doen op het moment dat er hartproblemen zijn. Voor uzelf en voor een ander. In alle gemeentes in Nederland hangen bijvoorbeeld AED’s. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Op de website van uw gemeente vindt u een overzicht met alle locaties in uw gemeente waar een AED hangt. 
Wilt u  meer leren over reanimatie en het gebruik van een AED? Volg dan nu de cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt