Alzheimer Café Zoetermeer: Is alles rouw en verlies?

Alzheimer Café geopend op 1 november

ZOETERMEER – Op dinsdag  1 november is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. 

Tijdens deze avond gaan we met een psycholoog in gesprek over het omgaan met rouw en verlies.Bij dementie verandert er veel in het contact. Beetje bij beetje moet je afscheid nemen van de persoon die je zo lang hebt gekend, maar ook van het gezamenlijke leven met de eigen gewoontes en plannen die altijd zo vanzelfsprekend leken. Mantelzorgers en mensen met dementie komen daardoor in een rouwproces. Het is een confronterend maar ook belangrijk onderwerp. Het bespreekbaar maken geeft ook rust. Tijdens deze avond is er voor bezoekers ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met andere bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Het Alzheimer Café vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats met telkens wisselende thema’s. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Jaarprogramma

Geinterssseerd in het jaarprogramma van het Alzheimer Café Zoetermeer? Klik hier. 

Alzheimer Café's elders

Op verschillende plaatsen in het werkgebied van Vierstroom worden Alzheimer Cafés georganiseerd. Kijk  op de website van Alzheimer Nederland voor meer informatie. 

 

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt