In contact blijven via sociale media

Net als jongeren maken ook steeds meer ouderen volop gebruik van sociale media. Van de 65- tot 75-jarigen was 76 procent in 2019 actief op sociale media, terwijl dat vijf jaar eerder nog maar 40 procent was. WhatsApp is onder ouderen het meest populair, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Er zijn ontzettend veel sociale media om met elkaar in contact te komen en te blijven. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.

 • Whatsapp
  WhatsApp is de populaire, gratis app waarmee u berichten, bestanden, foto's en video's naar vrienden en familie kunt sturen. Klik hier voor meer informatie. 
 • Facebook
  Facebook is met meer dan een miljard leden wereldwijd ontzettend populair. U gebruikt dit sociale netwerk om in contact te komen en blijven met bekenden, maar ook om mensen op te sporen en spelletjes te spelen. U kunt er een eigen pagina aanmaken met allerlei informatie, zoals foto’s en berichtjes. Klik hier voor meer informatie. 
 • YouTube
  Op de online dienst YouTube kunnen mensen overal ter wereld video's plaatsen en bekijken. Het bedrijf is in 2005 opgericht en is inmiddels eigendom van Google. Elke maand heeft YouTube een miljard bezoekers. Zij kijken via de website en app miljarden uren aan video's. Voor meer informatie klik hier.
 • Pinterest
  Pinterest is een handige verzamelplaats voor alles wat inspireert. Of u nu houdt van koken, tuinieren, reizen, fotografie of klussen; vind en bewaar creatieve ideeën op Pinterest. Voor meer informatie klik hier
 • Instagram
  Instagram is een sociaal netwerk dat draait om foto's. Kik hier voor meer informatie.
 • Twitter
  Op het sociale medium Twitter kan iedereen korte berichten plaatsen over allerlei gebeurtenissen. Met maximaal 280 tekens per bericht blijft de wereld op de hoogte. Klik hier voor meer informatie. 
 • Linkedin
  Het grootste zakelijke sociaal netwerk van de wereld. Bedoeld voor werkende mensen, die via de site zakelijke contacten kunnen opdoen en een andere baan zoeken.

Tenslotte: op veel sociale media wordt gebruikt gemaakt van emoji's. U weet wel: een smiley, een hartje of een zonnetje. Weet u welke emoji's u wanneer het beste kan gebruiken? Lees er meer over door

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt