Moeite met afvallen? Het kan aan uw medicijnen liggen.

Ondanks een gezonde leefstijl heeft u moeite met afvallen. Misschien gebruikt u medicijnen die ervoor zorgen dat het getal op de weegschaal niet naar beneden gaat.

Wist u dat er behoorlijk veel medicijnen zijn die als bijwerking hebben dat u ervan aankomt. Dan kunt u nog zo uw best doen om gezond te leven, het lukt dan toch niet om af te vallen. En dat kan heel frustrerend zijn!

Maar welke medicijnen kunnen er dan voor zorgen dat u zwaarder wordt? Dat zijn er heel veel. Een bekend voorbeeld is Prednison. Maar weinig mensen weten dat corticosteroïden, dikmakende stoffen in Prednison, ook in veel andere medicijnen zitten zoals ontstekingsremmende injecties, huidcrème of in ‘pufjes’ bij astma.

Daarnaast kunnen ook medicijnen tegen depressie, diabetes, hoge bloeddruk, allergie en maagzuurremmers zorgen dat afvallen moeilijker gaat. Het is goed om dit samen met uw (huis)arts uit te zoeken. Soms is het mogelijk om over te stappen op andere medicijnen zonder de bijwerking dat u aankomt.

Let op: stop nooit op eigen houtje met medicijnen! Overleg dit altijd met je behandelend arts. U slikt ze natuurlijk niet voor niks.

Klik hier voor een duidelijk overzicht van medicijnen die invloed kunnen hebben op uw gewicht. 

(Bron: doktertamara.nl)

Info

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de digitale nieuwsbrief! U ontvangt 4 keer per jaar (ongeveer 1 keer per kwartaal) deze gratis nieuwsbrief vol met inspiratie en om kennis te maken met de Vierstroom Ledenservice.