Nieuwe uitgave Vierstroom Magazine

Dossier: Gezonde leefstijl

In de derde uitgave van Vierstroom Magazine in 2020 is het thema Gezonde leefstijl en de invloed daarvan op chronische aandoeningen. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft te maken met een chronische aandoening, en bij 75-plussers ligt het percentage zelfs op 95%. Met een gezonde leefstijl kun je veel chronische aandoeningen op achterstand zetten. En een gezonde leefstijl helpt om mentaal, fysiek en sociaal gezond te blijven, ook in coronatijd. Hoe u uw leefstijl vastpakt en behoudt, leest u in dit magazine.

Klik hier voor Vierstroom Magazine digitaal!

In dit magazine:

In ‘Daarom Vierstroom’ vertelt een lid van Vierstroom waarom hij/zij lid is. Voor deze editie heeft Katja gesproken met Vierstroom-leden Wim (81) en Tiny van Eck (76) uit Boskoop.

In de rubriek Uw hulpvraag een interview met Guido Blom (45). Guido zat al een tijdje niet zo goed in zijn vel: minder energie, ontsteking hier en daar. Na een bloedonderzoek kreeg hij van de huisarts te horen dat zijn bloedsuikerwaarde veel te hoog was. Hij is veel gaan lezen en ontdekte dat je met een gezonde leefstijl grote invloed kunt uitoefenen op een ziekte als diabetes type 2. Vanaf dat moment is hij anders gaan leven.

Interessant bericht in de kort-nieuws-rubriek Dicht bij u over het Covid-centrum in Zoetermeer. Verder informatie over De Juiste Zorg op de Juiste Plek. De zorg bereidt zich voor op grote veranderingen en een nieuwe manier van werken en denken. De Juiste Zorg op de Juiste Plek is een beweging van partijen in de zorg en ondersteuning om het dagelijks functioneren van de mens weer centraal te stellen en de zorg toekomstbestendig te maken. Tenslotte leest u over ‘Mijn Vierstroom’, de persoonlijke digitale pagina voor leden, en over het digitale prikbord op ‘Mijn Vierstroom’. Op het prikbord kunt u andere leden om hulp vragen en/of zelf hulp aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, de hond uitlaten, een brief posten of samen koken. U kunt zelf een bericht plaatsen of veilig reageren op berichten van andere leden van Vierstroom.

‘Een gezonde leefstijl is het enige medicijn dat geen enkele negatieve bijwerking heeft.' In de rubriek 'dossier' interviews met:

  • Tamara de Weijer, huisarts, oprichter en voormalig voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl, is ook wel bekend als Dokter Tamara. Onder die naam heeft ze een website waarop ze ervaringen met en adviezen over leefstijl en gezondheid deelt. Ze heeft een online leefstijlprogramma. Voor leden van Vierstroom met een aanvullenden zorgverzekering wordt dit leefstijlprogramma gegarandeerd vergoed. 
  • Vierstroomlid Aad van Loon (52) kreeg tweemaal te maken met hartfalen en heeft toen zijn levensstijl aangepast.
  • Vierstroomlid Peter van den Berg (46) stond midden in het leven: de juridisch adviseur bij een gemeente was kerkelijk en politiek actief, toen hij op 39-jarige leeftijd de diagnose Parkinson kreeg.
Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt