Nieuwe uitgave Vierstroom Magazine

Dossier: De nieuwe zorg

Categorie├źn:
Zorg

In de eerste uitgave van Vierstroom Magazine in 2021 is het thema De nieuwe zorg. De nieuwe zorg gaat o.a. over innovaties in de zorg. Daar leest u steeds vaker over. Maar innovatie is geen verschijnsel uit de 21ste eeuw. Zonder innovaties uit het verleden had de wereld van de zorg er nu heel anders uitgezien.

Klik hier voor Vierstroom Magazine digitaal!

Woord vooraf
De fotografie voor dit magazine heeft vóór de lockdown plaatsgevonden en alle interviews zijn telefonisch afgenomen.

In dit magazine:

In ‘Daarom Vierstroom’ vertelt een lid van Vierstroom waarom hij/zij lid is. Voor deze editie heeft Katja gesproken met Vierstroom-lid mevrouw Danens-van Gennep (83) uit Gouda.

In de rubriek Uw hulpvraag een interview met Helen du Bois (65). Zij leerde een paar jaar geleden zelf thuis haar bloeddruk te meten. Dankzij die thuismetingen kan haar cardioloog haar nu de juiste medicijnen voorschrijven.

Interessant bericht in de kort-nieuws-rubriek Dicht bij u over podcast ‘Over Morgen’ waarin (zorg)bestuurders, babyboomers, millennials en innovatiespecialisten praten over ouder worden. Verder heeft het Zorgpension zijn vijfde en zesde locatie geopend. En zal het Amadeushuis in het voorjaar 2021 haar deuren openen in Bergambacht. Het Amadeushuis, waar muziek een belangrijke rol speelt, is een kleinschalig wooncomplex voor mensen met dementie. Tenslotte leest u over ‘Mijn Vierstroom’, de persoonlijke digitale pagina voor leden, en over het digitale prikbord op ‘Mijn Vierstroom’. Op het prikbord kunt u andere leden om hulp vragen en/of zelf hulp aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, de hond uitlaten, een brief posten of samen koken. U kunt zelf een bericht plaatsen of veilig reageren op berichten van andere leden van Vierstroom.

‘Een betere kwaliteit van leven door slimme technologie.’ In de rubriek 'dossier' interviews met:

  • Rik Rispens, wijkverpleegkundige en aandachtsvelder eHealthover het project Virtuele Thuiszorg van Vierstroom ZorgThuis: Technologische hulpmiddelen kunnen helpen de kwaliteit van leven te verbeteren en langer zelfredzaam te blijven. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat er meer mensen geholpen kunnen worden. Vandaar dat Vierstroom met het project VirtueleThuiszorg de komende jaren steeds meer slimme hulpmiddelen wil gaan gebruiken.
  • Claudia de Jong (23) werkt sinds een jaar als wijkverpleegkundige bij Vierstroom. Tijdens haar opleiding leerde ze al veel over virtuele thuiszorg.
  • Vierstroomlid meneer Steegstra (81) is een van de 125 cliënten die meedoen aan het project VirtueleThuiszorg. Hij heeft onder meer een persoonlijk alarm en maakt gebruik van beeldbellen.

In de rubriek “vijf keer …” deze uitgave vijf keer innovaties in de zorg: u leest er steeds vaker over. Maar innovatie is geen verschijnsel uit de 21ste eeuw. Zonder innovaties uit het verleden had de wereld van de zorg er nu heel anders uitgezien. In dit artikel vindt u ook meer informatie over vijf innovaties in de zorg die zusterorganisaties Goudenhart en WelThuis nú al gebruiken, of op korte termijn gaan gebruiken.

Heeft u een vraag over zorg? Welke vraag dan ook? Bel dan gerust met de ledenconsulenten van Vierstroom Ledenservice. De ledenconsulenten beantwoorden uw vragen. Als ze u niet direct een antwoord kunnen geven, zoeken de ledenconsulenten het voor u uiten bellen ze u terug. In deze rubriek beantwoorden de ledenconsulenten vragen van leden. In dit magazine worden vragen beantwoord over paramedische herstelzorg na ernstige COVID-19 (corona), belastinghulp, thuiszorg, thuiszorgwinkels en mantelzorgondersteuning.

In 'Tot uw dienst' een artikel over Werken in de wijk: van toen naar nu. Het verzorgen en verplegen van mensen op je route, dat was en dat is de taak van de thuiszorg. Maar in de manier waarop die zorg verleend wordt, is veel veranderd.

Geknipt voor u is een artikel over de dienstverlening van de kapper aan huis. Een ervaren kapper aan huis: hartstikke luxe, hartstikke gezellig én hartstikke betaalbaar. En bij Mobella profiteren Vierstroom-leden ook nog eens van een speciaal kennismakingstarief!

In de rubriek ‘ik ben mantelzorger’ een interview met Nicolette de Vriend (62) is de mantelzorger van haar schoonmoeder Bep de Vriend (91), die dementie heeft. Ze kennen elkaar al 47 jaar en lachen samen wat af.

Op de achterkant speciaal voor leden:

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt