Medewerkers Vierstroom de wijk in op de elektrische fiets

Categorieën:
E-bike thuiszorg
"Medewerkers
Snel en wendbaar dankzij de e-bikes

De medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis krijgen een e-bike waarmee zij snel en wendbaar zijn in de wijk. De eerste e-bikes werden op 1 juli uitgereikt aan de collega's van wijkteam Nieuwerkerk aan den IJssel. De uitlevering van de e-bikes aan ook de medewerkers van alle andere wijkteams van Vierstroom Zorg Thuis is inmiddels in volle gang. Overal zien we enthousiaste en blije gezichten.  

Wijkverpleegkundige Danieke van wijkteam Nieuwerkerk aan den IJssel: “Ik ben enorm blij met de e-bike. Waar ik eerst de auto zou nemen vanwege de afstand, kan ik nu prima met de e-bike op pad. Bovendien ik kan me met de e-bike veel soepeler door de wijk bewegen, dit scheelt veel reistijd en komt de cliënten ten goede. Het is ook fijn dat ik de e-bike privé mag gebruiken, ook dan pak ik nu vaker de fiets.” 

Directeur Susan Veenhoff van Vierstroom Zorg Thuis is trots dat e-bikes nu de weg op kunnen: “Wij vinden het belangrijk om in onze medewerkers te investeren en te zorgen voor een prettige manier van werken. De e-bike helpt daarbij: minder reistijd, meer tijd voor de cliënten en het komt bovendien de vitaliteit van de medewerkers ten goede. We faciliteren de e-bike voor iedereen, ook voor stagiaires. Vierstroom Zorg Thuis neemt daarbij alle kosten op zich, zodat de medewerkers zonder zorgen gebruik kunnen maken van de fiets. Zowel voor werk als privé. We zijn heel blij dat er zoveel interesse voor is. We hopen natuurlijk dat in de toekomst nog meer medewerkers gebruik gaan maken van de e-bike.” Bovendien wil Vierstroom Zorg Thuis een voorbeeld zijn voor andere organisaties en stimuleren dat ook zij het mogelijk maken om een elektrische fiets aan te bieden aan medewerkers.

Speciaal ontworpen e-bike voor de wijkverpleging

De e-bike van Vierstroom Zorg Thuis is niet zomaar een elektrische fiets. Samen met Driven, fabrikant van onder andere Batavus, Sparta en Koga, is deze e-bike speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. Het is een licht model e-bike met een krachtige motor en mooie accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Ook over de naam is goed nagedacht: Batavus Cura, naar de Romeinse godin van de zorg.

Unieke samenwerking

Vierstroom is voor het leasen van de e-bikes een unieke samenwerking aangegaan met Driven voor het leasen van de e-bikes en met Fietsvoordeelshop en Aon voor de logistieke en operationele zaken. Hierdoor worden de medewerkers die gebruik maken van de leaseregeling volledig ontzorgd voor wat betreft het onderhoud en verzekering, maar ook voor hulp en pech onderweg en vervangend vervoer.   

Fietsambassadeur

Vierstroom Zorg Thuis is sinds december 2019 fietsambassadeur voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De groep van fietsambassadeurs bestaat uit verschillende bedrijven uit diverse sectoren die het gebruik van de fiets actief stimuleren onder hun medewerkers. En waar de meeste organisaties zich met de fietsen richten op woon-werkverkeer, richt Vierstroom Zorg Thuis zich met name op werk-werkverkeer.

 

Hiernaast foto's van verschillende teams in de regio die hun e-bikes in ontvangst namen.

Interview Wijkverpleegkundige Caroline Gootjes en directeur Susan Veenhoff

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt