Wat is het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie?

Kom naar het online AlzheimerCafƩ Zoetermeer

Categorieƫn:
Dementie

ZOETERMEER – Het Alzheimer Café Zoetermeer is vanwege de corona-maatregelen op 6 oktober opnieuw geopend in digitale vorm. Belangstellenden kunnen hier vanuit huis aan deelnemen via een live-verbinding. Tijdens deze avond wordt gesproken over de verschillen tussen vergeetachtigheid en  dementie. Geheugenproblemen horen bij het ouder worden, daarbij is zeker niet altijd sprake van dementie. Tijdens deze avond worden de verschillen door deskundigen toegelicht.  

Het digitale Alzheimer Café is uit nood geboren, maar de verwachting is dat dit ook veel nieuwe kansen biedt. De deelnemers kunnen de gesprekken live volgen De werkwijze is dat de gespreksleider met deskundigen in gesprek gaat en dat dit en desgewenst per telefoon vragen stellen of suggesties doorgeven. De avond wordt op video vastgelegd zodat dit later ook op elk gewenst moment kan worden bekeken. Wie belangstelling heeft om het Alzheimer Café digitaal bij te wonen of wie nadien het Alzheimer Café wil terugkijken kan dat per mail laten weten via middelhoek@alzheimervrijwilligers.nl. U krijgt dan een mail terug met een eenvoudige instructie.

Het Alzheimer Café vindt weer iedere eerste dinsdag van de maand plaats, voorlopig op deze online wijze. Deelname is gratis. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 20.45 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Vierstroom Zorg Thuis - Steunpunt Dementie,  ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Groep.

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt