Heeft u een hoortoestel? Draag dan zo uw mondkapje

Categorie├źn:
Coronavirus

Opvallend veel slechthorenden raakten de afgelopen weken hun gehoorapparaat kwijt. De oorzaak: het mondkapje. Wie even niet oplet, verliest het toestel bij het afzetten van het gezichtsmasker. In dit artikel leest u hoe u een gezichtsmasker probleemloos draagt als u een hoortoestel heeft. En wat u moet doen als u dit apparaat toch kwijtraakt.

Elastiekjes achter de oren
Veel mondkapjes worden met elastiekjes achter de oren opgezet. Dat is vervelend voor personen met een gehoorapparaat. Het elastiekje haakt namelijk makkelijk achter het hoortoestel. En als u even niet oplet, haalt u niet alleen het elastiekje achter uw oor vandaan, maar ook het hoortoestel.

Elastiek om het hoofd
Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo zijn er verschillende mondkapjes op de markt waarvan de elastiekjes niet achter het oor zitten, maar om uw hele hoofd gaan. Zo’n mondkapje hoeft niet duur te zijn.

Verloren en gevonden
Raakt u het hoortoestel toch kwijt? Geen paniek. Op de website verlorenofgevonden.nl staan meer dan 100 gevonden hoortoestellen. Of zoek op Facebook door ‘gehoorapparaat gevonden’ in te toetsen. Kijk ook eens op Twitter en zoek op #gevonden in combinatie met uw woonplaats.

Als u een hoortoestel ziet slingeren
Vindt u op straat een hoortoestel, laat hem dan niet liggen. Een hoortoestel is duur en kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals regen. Neem het apparaat mee en breng hem naar de audicien. Die kan kijken wat het serienummer is en zo proberen om de eigenaar te achterhalen. Maak daarnaast een duidelijke foto en plaats deze op de website verlorenofgevonden.nl, Facebook en Twitter. En wie weet komt via u het apparaat weer terug bij de eigenaar.

Verder Lezen?
Heeft u nog geen account, Klik hier
Nog geen lid van Vierstroom? Aanmelden lidmaatschap

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt