Regelzaken

Nalatenschap, zorg en financiën… Het zijn niet de meest eenvoudige en leuke zaken om te regelen. Maar wel heel belangrijk. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden waarop deze regelzaken eenvoudiger kunnen worden. We delen bruikbare tips en andere handvaten om een goed inzicht te geven in het hoe, wie, wat en waar van regelzaken.

Regelzaken

Rijbewijskeuring vanaf 75 jaar: alles wat u moet weten

Als u ouder bent dan 75, moet u gekeurd worden om uw rijbewijs te kunnen verlengen. Tijdens deze keuring wordt gekeken of u nog veilig deel kan nemen aan het verkeer. We lichten toe uit wat u kunt verwachten tijdens deze keuring.
Regelzaken

Samen mantelzorgen

zo voorkomt u ruzie
Samen zorgen voor een ouder gaat vaak goed, maar kan ook spanningen veroorzaken tussen broers en zussen. Hoe voorkomt u dat de spanningen uitmonden in ruzie?
Regelzaken

Tips voor het vastleggen van uw digitale nalatenschap

Tegenwoordig gaat heel veel online. We winkelen op internet, bewaren foto’s in de cloud, of zijn actief op facebook. Maar wat gebeurt er met uw online gegevens als u overlijdt? Wij delen 5 tips bij het vastleggen van uw wensen voor uw digitale erfenis.
Regelzaken

De 8 belangrijkste vragen over het testament

Nadenken over uw nalatenschap is misschien niet prettig, maar wel heel verstandig. Wilt u uw nabestaanden en uzelf ontzorgen, breng dan nu uw zaken op orde. Dat geeft rust. We beantwoorden de 8 belangrijkste vragen over het testament.
Regelzaken

Grote uitgaven die u kunt tegenkomen na uw pensionering

Misschien denkt u dat u minder geld nodig heeft als u ouder wordt, maar dat is niet altijd zo. Ook na uw pensionering kunt u voor grote uitgaven komen te staan. Voorkom verrassingen en bereid u voor op uw uitgaven in de toekomst.
Regelzaken

Goed voorbereid met de hulpmiddelen van de Vierstroom Thuiszorgwinkel

Interview over de thuiszorgwinkel
Jos Breit (72) ontdekte de voordelen van de Thuiszorgwinkel van Vierstroom toen hij geopereerd werd aan zijn knieën. Hij bereidde zich op verschillende manieren goed voor, zodat de revalidatie soepel verliep.
Regelzaken

Wat krijgt de nabestaande na overlijden partner?

Na het overlijden van een partner, valt het nabestaandenpensioen regelmatig tegen. Wat iemand precies gaat ontvangen, hangt af van de situatie. Zorg ervoor dat u weet waarop u kunt rekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Regelzaken

Hoe regel ik een Wmo-vervoerspas?

Als u door uw handicap geen gebruik meer kunt maken van het openbaar vervoer, kunt u bij de gemeente een vervoersvoorziening aanvragen.
Regelzaken

Misleidende websites actief bij aanschaf Gezondheidsverklaring  rijbewijs

Waarschuwing
Er zijn misleidende websites actief bij de aanschaf van de Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs.
Regelzaken

Checklist: zo maakt u de belastingaangifte makkelijker

Heeft u de belastingaangifte al ingevuld? Met behulp van deze checklist bent u goed voorbereid!
Regelzaken

Wat te doen bij slikproblemen?

na een beroerte of andere schade aan de hersenen
Na een hersenbloeding, herseninfarct of andere schade aan de hersenen werken de spieren en zenuwen in uw mond en keel misschien minder goed. Eten en drinken is moeilijk om door te slikken en u verslikt zich gemakkelijk. Hier leest u wat u kunt doen.
Regelzaken

Wat u beslist moet weten over toeslagen

Veranderingen in uw leven kunnen grote gevolgen hebben voor uw toeslagen. Als u een verandering niet op tijd doorgeeft, kan het gebeuren dat u toeslag moet terugbetalen. Dit is wat u moet weten.
Regelzaken

Zo blijft u mobiel!

Krukken, looprek en rollator zijn een uitkomst voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. Via het mobiliteitspakket kunnen leden in de Vierstroom Thuiszorgwinkel die hulpmiddelen gratis lenen. Winkelleider Maureen Bekooy vertelt er graag meer over.
Regelzaken

Uitzending van de lezing Levenstestament en Nalatenschap gemist? Kijk hier de opname terug.

Regelmatig organiseren wij voor onze leden de lezing Levenstestament en Nalatenschap. Niet voor iedereen is het mogelijk, om de locaties waar wij deze lezingen organiseren, te bezoeken. Daarom is de laatste lezing opgenomen.
Regelzaken

Bereikt u binnenkort de AOW leeftijd?

Dit verandert er.
Het bereiken van de AOW-leeftijd is niet alleen het moment waarop u voor het eerst AOW gaat ontvangen. U krijgt ook te maken met veranderingen in de belastingen, de zorgverzekering en eigen bijdragen.