Zorg voor elkaar

Eenzaamheid, mantelzorg of gewoon praktische hulp. Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig, dat is niet meer dan logisch. We vinden het belangrijk om dit soort hulp zo goed mogelijk te kunnen bieden. Maar voornamelijk dat mensen weten dat zij er nooit alleen voor staan. We zorgen voor elkaar. 

Zorg voor elkaar

Wanneer is iets vergeetachtigheid en wanneer is het dementie?

We vergeten allemaal weleens iets. Dat ene product in de supermarkt, de naam van iemand of waar iets in huis ligt. Maar wanneer is iets een beetje vergeetachtigheid en wanneer is er sprake van dementie?
Zorg voor elkaar

Interview mantelzorgmakelaar Barbara van Selst

Een mantelzorgmakelaar ondersteunt mantelzorgers in hun zoektocht naar zorg en ondersteuning. Denk aan hulp bij uitzoekwerk en regeltaken rondom zorg en welzijn, wonen en financiën. Barbara van Selst is professioneel mantelzorgmakelaar.
Zorg voor elkaar

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgers verlenen vaak langere tijd zorg aan een naaste. Omdat je dan constant te veel op je bordje hebt, ligt overbelasting op de loer. Het is daarom belangrijk dat er ondersteuning is voor mantelzorgers.
Zorg voor elkaar

10 tips voor een beter contact met iemand met dementie

Voor iemand met dementie wordt het steeds lastiger om informatie te verwerken. Hierdoor wordt het moeilijker om met elkaar in contact te blijven.  De volgende tips helpen om toch op een prettige manier een gesprek met elkaar te blijven voeren.
Zorg voor elkaar

Zorgen voor een ander beïnvloedt de intimiteit

Minder knuffelen, minder gelijkwaardigheid. Zorgen voor een ander beïnvloedt de intimiteit met degene voor wie je zorgt, zo blijkt uit onderzoek.
Zorg voor elkaar

Medicijnen ophalen voor iemand anders

Mag dat?
Veel mensen zijn weleens de vraag gesteld om voor de (schoon)ouders of buren medicijnen op te halen bij de apotheek. Of dat de medicatie van uw zieke partner, die zelf het bed niet uit kan, klaarligt. Mag u die zomaar ophalen?
Zorg voor elkaar

"Ben ik mantelzorger?"

En waarom dat belangrijk is om te weten
Mantelzorg is zorg die u geeft aan iemand met een ziekte of beperking. Misschien bent u ook mantelzorger, zonder dat u daar erg in heeft. Daardoor kunt u bepaalde voordelen mislopen. Daarom is het goed om te weten wanneer u mantelzorger bent.
Zorg voor elkaar

6 tips voor als u erop uitgaat met iemand die dementie heeft

Een uitstapje is vaak inspannend voor iemand met dementie. Wat iemand vroeger misschien prima aankon, kan nu te belastend zijn. Deze 6 tips helpen u om van het uitstapje een succes te maken.
Zorg voor elkaar

Bent u mantelzorger en heeft u een uitkering? Deze regelingen zijn van belang

Zorgt u voor iemand anders en heeft u een uitkering ? Dan is het belangrijk voor u om te weten aan welke regels u zich moet houden, om ervoor te zorgen dat u uw uitkering niet verliest.
Zorg voor elkaar

AOW en een partner in het verpleeghuis

Opname in een verpleeghuis is soms onvermijdelijk, bijvoorbeeld vanwege dementie of een ernstige lichamelijke aandoening. Als het niet langer verantwoord is om uw partner thuis te verzorgen, dan is apart gaan wonen de enige mogelijkheid.
Zorg voor elkaar

‘Mijn leven? Ik zou er een boek over kunnen schrijven!’

Levensboek
Leg uw geschiedenis vast in een levensboek. Voor uzelf, uw partner en voor uw (klein)kinderen. Verzamel herinneringen en belangrijke gebeurtenissen. Zelf, of met een schrijfmaatje.
Zorg voor elkaar

Dementie herkennen

Iets vergeten is heel normaal. En we zijn ook allemaal wel eens onze sleutels kwijt, terwijl we die toch écht op dat kastje hadden neergelegd. Maar soms worden zulke klachten steeds erger en kunnen ze een teken van dementie zijn.