Vierstroom

Over ons

Ondersteuning voor mantelzorger in Alzheimer Café Zoetermeer

Op dinsdag 3 november is het Alzheimer Café Zoetermeer geopend. Het Alzheimer Café is een informele bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens de bijeenkomst op 3 november wordt ingegaan op de ondersteuning van de mantelzorgers van mensen met dementie. Leven met een naaste met dementie vraagt veel van de mantelzorger(s). Hoe voorkomt de mantelzorger dat hij of zij er alleen voor komt te staan, waar kan men terecht voor steun of advies? We gaan in gesprek met een casemanager dementie en een ervaringsdeskundige.

Het Alzheimer Café vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in de recreatiezaal van woonzorgcentrum De Morgenster aan de Nassaulaan 11 in Zoetermeer. De toegang is gratis. De zaal is open van 19.00 tot 21.30 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Coördinatiepunt Zorg, Vierstroom Zorg Thuis, ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Bavo Groep.

Alzheimer Cafés in de regio

In het werkgebied van Vierstroom zijn meerdere Alzheimer Cafés gevestigd. Op de website van Alzheimer Nederland treft u daar meer informatie over aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *