Vierstroom

Over ons

Opening Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie in Schoonhoven

Sinds januari 2019 zijn mensen met dementie en hun mantelzorgers welkom in het Ontmoetingscentrum Schoonhoven van Vierstroom Zorg Thuis. Op 29 mei wordt de naam van het Ontmoetingscentrum op feestelijke wijze onthuld door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.

Ontmoetingscentrum Schoonhoven is dé lokale plek voor mensen met dementie en hun naasten. Zij kunnen in het ontmoetingscentrum terecht voor ontmoeting, activiteiten en ondersteuning. Het is een veilige, vertrouwde omgeving, bedoeld voor mensen met dementie die nog thuis wonen.

De bezoekers kunnen in het ontmoetingscentrum deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Zo kan samen gekookt worden of kunnen er klussen worden gedaan in de aangrenzende tuin. Creatieve activiteiten kunnen ook. Het uitgangspunt is dat gestimuleerd wordt om dat wat iemand graag doet en nog kan, zolang mogelijk te blijven doen.
In het ontmoetingscentrum geven professionele begeleiders informatie en advies en beantwoorden vragen over het omgaan met dementie. Bijzonder is dat het team van professionals en vrijwilligers ook ondersteuning biedt aan de mantelzorgers. Vaak zijn dat familieleden, maar dat kunnen ook buren en kennissen zijn die een groot deel van de zorg op zich nemen. Op die manier ontstaat verbondenheid tussen de bezoekers onderling, mantelzorgers, vrijwilligers en begeleiders en zijn allen goed op de hoogte van alles wat speelt. Gedurende het jaar worden in het ontmoetingscentrum ook diverse informatie-bijeenkomsten georganiseerd voor belangstellenden. Het ontmoetingscentrum werkt nauw samen met zorgverleners, de gemeente, de SWOS en anderen die actief zijn in de zorg en begeleiding van mensen met dementie.

Allen die benieuwd zijn naar wat het ontmoetingscentrum voor hen kan betekenen zijn welkom bij de feestelijkheden op 29 mei van 15.00 tot 16.30 uur. Graag vooraf even aanmelden bij de programma-coördinator Cora Heppe, telefoon 088 0900 481, e-mail oc.schoonhoven@vierstroomzorgthuis.nl. Het ontmoetingscentrum is gevestigd op het Lopikerplein 1 in Schoonhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *