Vierstroom

Over ons

Studenten als huishoudelijke hulp, die kunnen toch niet schoonmaken?

senior&student (partnerbijdrage) – Iedere aanvraag bij senior&student is uniek. Bij de ene aanvraag is er vooral behoefte om leuke dingen te doen met de student, zoals uitstapjes, goede gesprekken en samen koken en eten. Bij een andere aanvraag is er meer behoefte aan concrete hulp in huis, waaronder ook huishoudelijke hulp. Vaak krijgen wij dan ook de vraag: Schoonmaken? Kunnen studenten dat wel? Het antwoord op deze vraag luidt: Ja, dat kunnen studenten verrassend goed!

Verwachtingen

Veel senioren zijn een huishoudelijke hulp gewend van een thuiszorgorganisatie. Een kracht met jarenlange ervaring, van een zekere leeftijd en vooral: geen student. Toch komen senioren op een of andere manier bij senior&student terecht. En wat blijkt: wat kunnen die studenten poetsen! Ze zijn daadkrachtig, weten van aanpakken, werken zelfstandig en komen hun afspraken na. Dit geldt natuurlijk niet voor alle studenten, maar wel voor de studenten die wij zorgvuldig screenen voordat wij ze koppelen aan een van onze klanten. En blijkt het dan onverhoopt toch niet aan de verwachtingen te voldoen? Dan zoeken wij kosteloos een andere student. Dus uitproberen kan altijd!

 

 

 

 

Match: Annie (69) en Kia (21)

Elke vrijdagochtend komt Kia (21) bij Annie (69) op bezoek. Na een kopje koffie met een koekje maken ze samen Annie’s huis schoon.

Annie was op zoek naar een een vrolijke student die haar eens per week helpt met de zwaardere schoonmaaktaken. Twee weken later ontmoette Annie haar match, kunststudente Kia. Annie vertelt over de ontmoeting: “De eerste keer dat Kia kwam, had ze een doos chocolade voor mij meegenomen. Dat vond ik zo lief.”

De twee zijn sinds een half jaar een match. Annie vertelt: “De eerste weken kwam Kia twee uur per week, om de achterstand in het huishouden in te halen. Toen hebben we alles grondig schoongemaakt, zoals de ramen lappen en de gordijnen wassen. Dat was al zó lang niet gedaan, want ik durf zelf niet meer op een trap te staan.” Kia vult aan: “Nu is het meer het bijhouden: elke week stofzuigen, dweilen en de badkamer schoonmaken. En Annie helpt zelf gewoon mee, zij stoft alles af. Af en toe moet er iets groots gebeuren, dan blijf ik wat langer.”

Annie is erg blij met Kia’s hulp: “Ik voel me bij haar op mijn gemak en vind het fijn dat ik wat huishoudelijke taken uit handen kan geven.”

 

 

 

 

 

Wat klanten vertellen

 

senior&student
Kunt u wel wat extra hulp gebruiken? Of lijkt het u leuk om gezellige activiteiten te ondernemen met een student? Vraag dan de hulp van een student aan via samenwerkingspartner senior&student. senior&student heeft een groot studentenbestand, zodat zij altijd een geschikte student voor u kunnen vinden. Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *