Vierstroom

Over ons

Hulp bij medicatie

Een handige ‘medicijndoos’ die de verpakkingen opent en een signaal geeft wanneer het tijd is om uw medicijnen te gebruiken. Dát is de Medido.

Wat doet de Medido?

  • De juiste medicijnen aanreiken op het juiste moment
  • De verpakking automatisch openen
  • Informeren over juist gebruik van het medicijn

Hoe werkt de Medido?

De Medido is een klein kastje dat u ontvangt via Vierstroom. Uw apotheek verpakt de medicijnen in aparte zakjes op een rol. Voor ieder moment van de dag waarop u medicijnen nodig heeft, worden één of meerdere zakjes gemaakt. De thuiszorgmedewerker plaatst wekelijks uw medicijnrol in de Medido.

De Medido geeft u een herinnering wanneer het tijd is om de medicijnen te gebruiken. Zodra u hierop reageert, komen de juiste voorverpakte medicijnen uit het apparaat. De Medido opent automatisch de verpakking. Als uw medicijn niet in een zakje te verpakken is (zoals oogdruppels) dan kan de Medido u wél op het juiste tijdstip een melding geven, die ook op het scherm verschijnt.

Op ieder zakje van de medicijnrol staat:

  • uw naam en geboortedatum
  • welke medicijnen erin zitten en het aantal
  • de juiste datum en het tijdstip van inname
  • hoe de medicijnen eruit zien, zodat u zelf kunt nagaan of de inhoud van de zakjes klopt

Reageert u niet?

Als u niet de medicijnen uit de Medido neemt dan ontvangt uw thuiszorgteam hiervan automatisch een melding. Het wijkteam neemt vervolgens contact met u op om te vragen wat er aan de hand is.

Wat als u van huis gaat?

Als u van huis gaat, kunt u vooraf met één druk op de knop de juiste medicijnen uit de Medido laten komen. U neemt deze medicijnen mee en neemt ze op het juiste tijdstip in. Omdat de Medido ‘weet’ dat u de medicatie meeneemt, wordt op het juiste tijdstip van inname geen melding gedaan.

Wat zijn de kosten?

De Medido wordt kosteloos beschikbaar gesteld als u de juiste indicatie voor thuiszorg heeft. De wijkverpleegkundige kan u hierover nader informeren.