Vierstroom

Over ons

Over Veilig Thuis Personenalarmering

Waarom personenalarmering?

Een persoonlijk alarm werkt eenvoudig met een klein apparaat, dat u altijd bij u draagt. Bijvoorbeeld als hanger om uw hals, aan uw kleding of als een horloge om uw pols. Via een knop op het apparaatje kunt u hulp van anderen oproepen zodra dat noodzakelijk is. Degene die uw alarmoproep ontvangt, kan hulp voor u inschakelen. U hoeft alleen maar op een knop op het apparaatje te drukken.

Er zijn twee aparte systemen voor in huis (binnen) en voor zowel binnen als buiten (overal):

Veilig Binnen
Er wordt een alarmapparaat geïnstalleerd op een vaste telefoonaansluiting. U krijgt een zendertje met een alarmknop. Er komt direct een spraakverbinding met de meldcentrale tot stand. De stem klinkt luid en duidelijk in uw huiskamer en omliggende kamers.

Veilig Overal
Met Veilig Overal heeft u ook buitenshuis een alarmknop in handen, die u nog meer bewegingsvrijheid geeft. Het zeer compacte alarmapparaat is voorzien van een contactknop, zodat er altijd en overal contact opgenomen kan worden. Naast mobiele alarmering bevat de dienst een uitgebreide locatiebepaling (GPS-systeem), zodat altijd duidelijk is waar de gebruiker zich bevindt. Ook is het mogelijk veilige zones instellen voor bijvoorbeeld mensen met dementie, om te voorkomen dat ze gaan dwalen.

 

Daarnaast kunt u zelf kiezen waar de oproep terecht komt:

Mantelzorg abonnement
Dit kan bijvoorbeeld een familielid, buurvrouw of mantelzorger zijn. Bij Vierstroom Veilig Binnen en Veilig Overal met mantelzorgabonnement worden bij een alarmoproep in één keer drie personen gebeld. De eerste contactpersoon die de alarmoproep accepteert kan direct praten met de gebruiker en krijgt tevens de locatie door waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. De overige personen worden geïnformeerd dat de alarmoproep is afgehandeld.

24×7 professionele opvolging 
Uw oproep kan ook professioneel opgevolgd worden. Er kan dan een verpleegkundige van het team Veilig Thuis langskomen. Het is belangrijk dat de verpleegkundige snel toegang tot de woning heeft. Daarom wordt gebruik gemaakt van een sleutelkluis. Alleen bevoegde medewerkers kunnen de kluis openen. De kluizen die gebruikt worden hebben het Politiekeurmerk Veilig Wonen en voldoen aan de strengste anti-inbraakeisen met de hoogste SKG *** certificering (stichting kwaliteit gevelbouw).

Wachten op hulp

Als u bent gevallen of er is een ongeluk gebeurt waarbij u direct hulp nodig heeft dan duurt wachten vaak extra lang. Door deskundig handelen zal onze professionele opvolging zo snel als mogelijk bij u zijn. Afhankelijk van de situatie is ons streven een half uur. En ook dat voelt voor sommigen nog veel te lang. Onze medewerkers stellen u gerust en indien nodig zullen ze de ambulance of andere hulpdiensten inschakelen.

 

De voordelen van Vierstroom Veilig Thuis Binnen

 • Altijd veilig thuis in uw vertrouwde omgeving.
 • Met het indrukken van de knop staat u direct in verbinding met de meldcentrale die u doorverbindt met familie, mantelzorger of ons Verpleegkundig team.
 • Uw familie of mantelzorger is gerustgesteld.
 • In huis heeft u alle bewegingsvrijheid die u nodig heeft om zelfstandig te zijn.
 • Altijd 24×7 verpleegkundige bereikbaarheid en beschikbaarheid, wanneer u kiest voor professionele opvolging van Veilig Thuis.

 

De voordelen van Vierstroom Veilig Thuis Overal

 • Zelfstandig en veilig op pad, zowel binnenshuis als ook buitenshuis.
 • Met een druk op de knop belt u gelijktijdig 3 contactpersonen of direct met onze verpleegkundige teams.
 • Via de mobiele app kan een Interactieve kaart geraadpleegd worden die exact uw locatie aangeeft.
 • Uw mobiele alarm heeft connectie met de best beschikbare Europese GSM providers.
 • Met het instellen van veilige zones voorkomt u dat u te ver van uw woning afdwaalt.
 • Indien u kiest voor professionele opvolging bent u altijd verzekerd van 24×7 verpleegkundige bereikbaarheid en beschikbaarheid.

U kunt u aanmelden voor het abonnement naar uw keuze via onze prijslijst