Vierstroom

Over ons

Sleutelkluis

De variatie aan deuren en sloten in woningen in Nederland is enorm groot en de behoefte aan zorg is vaak tijdelijk. Dat vraagt om een product dat bij elke cliënt, dus bij elke willekeurige deur, snel kan worden geplaatst en later probleemloos kan worden verwijderd en elders kan worden gebruikt. Sleutelkluizen zijn de meest realistische oplossing voor planbare toepassing op grote schaal. Tegen beheerste kosten en zonder verrassingen. Veilige toegang is op die manier snel geregeld. Deuren en sloten blijven ongemoeid. Bewoners worden niet geconfronteerd met ongevraagde veranderingen aan de deur en hoeven geen nieuwe sleutels uit te reiken aan hun mantelzorgers.

De Clavisio kluis

De kluizen van Clavisio die we bij Vierstroom gebruiken zijn voorzien van de hoogste SKG *** certificering (stichting kwaliteit gevelbouw) en hebben het keurmerk PKVW (politie keurmerk veilig wonen). Wij plaatsen geen kluizen die deze certificeringen niet dragen.

 

Keurmerk

In hoeverre een sleutelkluis veilig is, wordt in Nederland bepaald aan de hand van testen welke door het SKG wordt uitgevoerd. De waarde hiervan wordt uitgedrukt in sterren, hoe meer sterren des te veiliger het product.

 

 

Voor meer informatie ga naar: www.politiekeurmerk.nl en www.skgikob.nl.

Wat zijn de verschillen?

De belangrijkste verschillen tussen SKG** en SKG*** is het gebruikte gereedschap en de tijd. Het verschil in gereedschap en de zwaarte hiervan is enorm. Bij de test voor SKG*** zijn onder andere de volgende gereedschappen extra ter beschikking ten opzichte van de test voor SKG**

  • de zwaardere hamer (500 gram t.o.v. 200 gram)
  • de 70 cm lange koevoet (deze ontbreekt bij SKG**)
  • de beitelset
  • de elektrisch aangedreven boormachine

Daarnaast is er in tijd een verschil tussen SKG** en SKG***.

  • Bij de test voor SKG** dient minimaal 3 minuten weerstand geboden te worden met éénvoudig basis gereedschap.
  • Bij de test voor SKG*** dient minimaal 5 minuten weerstand geboden te worden met veel zwaarder gereedschap.

De langere beproevingstijd in combinatie met de veel zwaarder gereedschap maken dat het verschil in inbraakbestendigheid tussen een SKG** product en een SKG*** product enorm groot is.

Geen of laag gecertificeerde sleutelkluisjes in de ouderen zorg

Als sleutelkluizen/toegangsoplossingen worden ingezet bij kwetsbare groepen zoals in de ouderenzorg, dan is de juiste certificering van zeer groot belang. Deze producten geven namelijk  toegang tot de gehele woning voor professionele zorgverleners en mantelzorgers. Hierdoor wordt het risico enorm vergroot, doordat inbrekers zich zullen richten tot de zwakste schakel; is de zwakste schakel de ‘éénvoudige’ sleutelkluis, dan zal dit het doelwit worden. Om deze groep voldoende veiligheid te bieden dient de sleutelkluis zo veilig te zijn dat deze niet ondergeschikt mag zijn aan het aanwezige hang en sluitwerk. Loop dus geen risico en kies dus voor kwaliteit.

Hoe werkt de Clavisio?

Aan de hand van de volgende film zal de werking van de mechanische Clavisio kluis worden uitgelegd.