Vierstroom

Over ons

Wat vergoedt mijn verzekeraar?

Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van uw situatie:

Vergoeding personenalarmering bij medische redenen
Zijn er medische redenen voor personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft*. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten en installatiekosten voor de beschikbaarheid en gebruik van de Clavisio sleutelkluis moet u zelf betalen. Voor alle zorgverzekeraars geldt dat zij zich bij toekenning/afwijzing van deze vergoeding voor personenalarmering dienen te houden aan het Reglement Hulpmiddelen, onderdeel van de verzekeringsvoorwaarden.  Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw eigen zorgverzekeraar of download het aanvraagformulier.

Vergoeding personenalarmering bij sociale redenen
Soms kunt u via de gemeente een aansluiting krijgen op de personenalarmering. Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. U voelt zich bijvoorbeeld thuis niet veilig. En u heeft geen mensen in de buurt die u kunt waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente waar u staat ingeschreven.

Geen vergoeding voor personenalarm
Als de zorgverzekeraar of de gemeente het personenalarm niet vergoedt, kunt u het zelf aanschaffen. U moet dan alle kosten zelf betalen.

*Let op: zelfs als uw arts een personenalarm nodig vindt of als u er baat bij heeft, betekent dit niet dat u altijd in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar!