Vierstroom

Over ons

Zorggebruikers verroeren zich niet

Heilbron (partnerbijdrage) – Mensen die veel zorg nodig hebben, zijn het afgelopen jaar veel minder vaak overgestapt naar een andere zorgverzekeraar dan mensen die aangeven geen zorg nodig te hebben. Dat blijkt uit de zorgmonitor 2019 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Heilbron is van mening dat iedereen met een goed advies kan overstappen van zorgverzekeraar, ook als veel van zorg gebruikt wordt gemaakt.

Onzekerheid over acceptatie

Uit de monitor blijkt dat mensen die veel zorg gebruiken, zoals chronisch zieken of langdurige revalidatietrajecten gebruiken, tevreden zijn over hun zorgverzekeraar. Maar dezelfde groep geeft in de monitor ook aan bezorgd te zijn dat ze niet geaccepteerd worden voor de zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar en daarom niet overwegen om over te stappen.

Dit is zonde want overstappen kan veel opleveren, zoals een betere dekking en/of een kostenbesparing in de premie. Zorgverzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basisverzekering. Maar ook voor de meeste aanvullende (tand)verzekeringen is er geen medische selectie. Alleen voor de meeste uitgebreide pakketten kan er een medische acceptatie gelden, maar dit is lang niet bij alle verzekeraars het geval.

Wel of niet overstappen?

Heilbron heeft zeer ervaren zorgspecialisten in dienst die met u mee kunnen kijken wat de voor- en/of nadelen zijn bij het overstappen. We kijken voor u onder meer naar:

  • Zijn uw huidige zorgverleners gecontracteerd?
  • Kunt u gebruik blijven maken van dezelfde medicijnen?
  • Bij welke vergoedingen zijn er afwijkende voorwaarden?
  • Is er sprake van een medische acceptatie?
  • Welk pakket past het beste bij uw zorgbehoefte?
  • Wat levert het u aan besparing op?

Op basis van de antwoorden op deze vragen kunt u een goede keuze maken voor uw zorgverzekering, ook als u chronisch ziek bent of veel zorg verbruikt.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een zorgvergelijking? Neemt u dan contact op met Vierstroom Heilbron Advieslijn via telefoonnummer 088 – 121 02 04 (lokaal tarief) of via email zorg@heilbron.nl.

Vierstroom Zorgcollectief

Maakt u al gebruik van het Vierstroom Zorgcollectief? Vierstroom werkt samen met onafhankelijk verzekeringsadviseur Heilbron. Dankzij deze samenwerking profiteren leden van Vierstroom van meer dan alleen hoge kortingen op zowel de basis- als aanvullende zorgverzekeringen. U kunt tot € 180,- per persoon per jaar besparen en gebruikmaken van het persoonlijk advies van Heilbron.
Bent u al verzekerd via de door ons geselecteerde zorgverzekeraars dan kunt u per direct overstappen naar het zorgcollectief van Vierstroom en profiteren van de hoge kortingen.
Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *