Vierstroom

Over ons

Zorgpremies en voorwaarden 2019 zijn bekend

Maandag 12 november jl. maakten de laatste zorgverzekeraars hun zorgpremies en voorwaarden voor 2019 bekend. Daarmee kan het vergelijken en het zoeken naar de best passende zorgverzekering beginnen. De meeste zorgverzekeraars hebben hun premies al wel naar buiten gebracht. De gemiddelde premiestijging ligt rond de 6,65 euro per maand. Dat is fors meer ten opzichte van de gemiddelde stijging van vorig jaar, die lag rond de 2 à 3 euro. Vorig jaar voerde nog een enkele maatschappij een verlaging door. Voor 2019 gaan de premies allemaal omhoog, een uitzondering daargelaten.

Vergelijken loont

Per verzekeraar zijn er opvallende verschillen. Niet ZorgDirect, maar ONVZ voert de grootste premiestijging door. Voor de restitutiepolis gaan verzekerden maar liefst 12 euro per maand meer betalen. ZorgDirect volgt op de voet, met een premiestijging van 11,40 euro per maand. Ook de restitutiepolissen van Achmea (Avéro Achmea, Pro Life en Zilveren Kruis) stijgen met 10 euro per maand. Voor de naturaverzekering bent u bij de labels van Achmea het duurste uit. Van de ‘grote vier’ voert Menzis de laagste premiestijging door met 3 euro in de maand (2,5 procent). Ondanks die minimale stijging heeft niet Menzis, maar VGZ de goedkoopste naturapolis van de vier grootste maatschappijen (CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis). Het vergelijken loont dus zeker de moeite! Zie hieronder het overzicht van de zorgpremies voor 2019 van de vier grootste zorgverzekeraars. Dit zijn de premies zónder collectiviteitskorting!

Vierstroom Zorgcollectief

Maakt u al gebruik van een van het Vierstroom Zorgcollectief? Vierstroom werkt samen met onafhankelijk verzekeringsadviseur Heilbron. Dankzij deze samenwerking profiteren leden van Vierstroom van meer dan alleen hoge kortingen op zowel de basis- als aanvullende zorgverzekeringen. U kunt tot € 180,- per persoon per jaar besparen en gebruikmaken van het persoonlijk advies van Heilbron. Klik hier voor meer informatie.


Passend en persoonlijk advies

Neem voor een passend en persoonlijk advies contact op met de Vierstroom Heilbron Advieslijn via telefoonnummer 088 – 121 02 04 (lokaal tarief). Zo komt u snel en eenvoudig tot de zorgverzekering die u op het lijf geschreven is. Via de Vierstroom Heilbron Advieslijn krijgt u namelijk direct een medewerker aan de lijn, zonder keuzemenu’s en lange wachttijden. Ook als u ‘s avonds belt of in het weekend. De adviseur maakt voor u een vergelijking met uw huidige verzekering en zoekt voor u de zorgverzekering die past bij uw wensen en zorgbehoeften.

2 reacties op “Zorgpremies en voorwaarden 2019 zijn bekend”

  1. ik heb nu een VGZ verzekering uitgevoerd door Aevitae maar krijg van jullie geen korting waarom niet???

    moet ik de verzekering afsluiten via Heilbron ????

  2. Goedenavond,
    Helaas was ik gisteren verhinderd voor de zorgverzekerings advies dag van vierstroom.
    Is er een mogelijkheid om een andere datum af te spreken? Wij zijn verzekerd bij VGZ, en willen graag overstappen naar goedkopere verzekering.
    Groeten, Joke Harcourt Griffioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *