Wijkverpleging, een fantastisch vak

Zorgplezier

De wijkverpleging; het is een mooi vak. Je werkt als verzorgende of verpleegkundige bij mensen thuis. Met de juiste zorg en ondersteuning helpen we onze cliënten om (langer) zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Daarbij zetten we ook in met innovatieve hulpmiddelen tot het beste resultaat te komen. Samen met goede en persoonlijke zorg heeft dit alles een positieve uitwerking op het geluk en welzijn van onze cliënten. Daar doen we het voor; dit geeft ons Zorgplezier.

Zorgplezier is ook het gevoel onderdeel te zijn van een fantastisch wijkteam. Wij werken in zelfsturende teams waarbij je samen met je team de vrijheid hebt om keuzes te maken en invulling te geven aan je dag. Als medewerker pak jij hierin zelf de verantwoordelijkheid en voer je zelfstandig de verzorgende en verpleegtechnische handelingen uit bij onze cliënten. Uiteindelijk ben jij het die de juiste zorg levert.

Kortom wij bieden uitdagingen in de wijkverpleging met een ruime mate van zelfstandigheid, en bovenal veel zorgplezier. Lees hier de ervaringen van onze medewerkers en stagiaires!

Eline Prins

Wijkverpleegkundige

Ik werk met veel plezier als wijkverpleegkundige in team Waddinxveen - Noord. Vierstroom biedt mij volop kansen om mee te denken over de vraag hoe we de beste zorg kunnen leveren op een manier die voor iedereen prettig werkt. Dit geeft veel vrijheid in de manier waarop ik mijn eigen werk kan organiseren en uitvoeren. Het is fijn om in een klein, zelfsturend team te werken omdat je dan met een hechte groep collega’s het beste voor ‘jouw’ cliënten kunt bieden. Het is prettig dat je per wijkteam kunt bepalen hoe je de details van het zorgverlenen vorm geeft, zodat dit goed aansluit op de wensen van de cliënten uit de eigen wijk. Zo kunnen we werken op een manier die voor ons team het prettigst is. Het geeft me energie om te zien hoe cliënten, van jong tot oud, met inzet van ons wijkteam en in goede samenwerking met andere disciplines in de wijk zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Vivianne Borst-de Klerk

Wijkverpleegkundige

Tijdens mijn studie HBO-V had ik altijd de intentie om na de opleiding in een ziekenhuis te gaan werken. Totdat ik mijn afstudeerstage bij Vierstroom Zorg Thuis liep, want tot die tijd wist ik niet dat de wijkverpleging zoveel te bieden had. Na mij afsturen mocht ik bij Vierstroom Zorg Thuis blijven werken; ik heb het nog altijd ontzettend naar mijn zin!

Ondertussen heb ik in verschillende teams gewerkt en ben nu werkzaam als wijkverpleegkundige in Stolwijk.  
De afwisseling van het werk maakt het ontzettend uitdagend. Elke cliënt is uniek en samen zoek je naar de juiste zorg voor deze cliënt. Als wijkverpleegkundige heb je met meerdere mensen te maken: de cliënt, de familie, artsen, sociale voorzieningen en andere disciplines. Daarnaast werk je in een zelfsturend team. Communicatie is een groot deel van je werk en dat is een uitdaging.  
De zorg is heel afwisselend, net als de taken van een wijkverpleegkundige. Het blijft bijzonder om achter de voordeur bij cliënten te komen, de cliënt te leren kennen en te zoeken naar de best mogelijke zorg. De ene keer is dat het inzetten van een hulpmiddel waarmee de zelfstandigheid van de client wordt vergroot, de andere keer is het wondzorg of begeleid je iemand in de laatste levensfase. Ik krijg veel energie van de afwisseling in mijn werk.  

Tessa Bouwman

Stagiaire Verpleegkundige 2019-2020

Dit is mijn tweede stage in de wijkverpleging en ik vind het erg leuk. Ik ben vierdejaars student en volg de opleiding verpleegkundige niveau 4. Mijn school heeft deze stage voor mij geregeld, ik had wel mijn voorkeur voor de wijkverpleging aangegeven. Mijn stage bij Vierstroom Zorg Thuis bevalt erg goed. Ik vind het jammer dat stages in de zorg zo slecht naar buiten worden gebracht in de media, terwijl het eigenlijk heel erg leuk is! Doordat dit mijn tweede stage is in de wijkverpleging wist ik al wel een beetje wat ik kon verwachten. Wat mij vooral aanspreekt is de diversiteit qua zorgverlenen. Bij de ene cliënt trek je alleen een steunkous aan en bij de andere cliënt verleen je uitgebreide zorg. Het opbouwen van een band met de cliënt vind ik ook leuk, hoe langer je bij een cliënt komt hoe beter je de cliënt leert kennen.

Ik ervaar eigenlijk helemaal geen problemen met de begeleiding in mijn stage. Ik ervaar het juist als erg fijn en ik voel me genoeg op mijn gemak om het aan te geven als er iets is. Ook al is niet altijd alles even duidelijk, samen komen we er altijd uit! Ik ben bijvoorbeeld de eerste stagiaire die in dit wijkteam is begonnen met Digibib examens. Dit is een nieuwe methode en dan is het wel even zoeken. Verder ben ik erg tevreden over het algemeen met mijn stage. Ik raad de wijkverpleging zeker aan!

Esmeralda van Nieuwkerk

Stagiaire Verpleegkundige 2019-2020

Mijn eindstage voor de opleiding verpleegkundige heb ik bij Vierstroom Zorg Thuis gelopen. Tijdens deze stage heb ik veel ruimte en begeleiding gekregen. Mijn collega's waren erg behulpzaam en dat vond ik erg fijn. Ik voelde mij ook helemaal thuis in het team en ook de cliënten waren goed te spreken over mij! Ook heb ik veel geleerd tijdens mijn stage en ik ga nog veel meer leren en nieuwe ervaringen opdoen tijdens het werken, want tijdens mijn stage werd mij gevraagd of ik na mijn diplomering wil blijven werken in mijn team in Waddinxveen Zuid. Dat wil ik erg graag omdat ik met plezier stage heb gelopen. Ik ben erg blij met mijn keuze om bij Vierstroom Zorg Thuis te gaan werken.

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt