Over hulp aan huis

Wilt u plezierig thuis blijven wonen, maar heeft u extra ondersteuning nodig in huis vanwege een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen? Vierstroom Hulp Thuis kan u tijdelijk of structureel helpen met deze ondersteuning. Bijvoorbeeld met uw huishouden of  andere lichte begeleiding. We bespreken samen met u wat u nodig heeft en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Waarmee kan Vierstroom Hulp Thuis mij van dienst zijn?

Hulp Thuis helpt u om dat mogelijk te maken als dat zelfstandig niet meer kan. Als u een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen heeft, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk lijken om in uw huis te blijven wonen. U kunt via een Wmo-indicatie van de gemeente Hulp Thuis inschakelen en dat ondersteunen wij u bij u thuis. Bent u mantelzorger en wilt u even ontlast worden? Ook dan staan wij voor u klaar.

U kunt van ons verwachten dat wij:

  • Ondersteuning bieden bij het doen van uw huishouden (schoonmaken, bedden verschonen, de was doen)
  • Lichte begeleiding bieden in huis (samen structuur aanbrengen in dagelijkse taken)
  • En daarnaast maken wij altijd tijd voor een praatje of een kopje koffie tijdens onze diensten.

In een aantal gemeenten bieden wij ook maaltijdbegeleiding (maaltijdbezorging of samen een maaltijd bereiden).

Kosten en locaties

Het aanvragen van huishoudelijke hulp gaat meestal via de gemeente. U kunt contact opnemen met het loket Wet Maatschappelijke Onderneming (WMO) van uw eigen gemeente. De gemeente bepaalt of uw thuissituatie aanleiding is voor een indicatie en hoe deze wordt vergoed. U kunt ook huishoudelijke hulp aanvragen via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De WLZ is bedoelt voor mensen die voortdurend zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Zorg aanvragen via de WLZ doet u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Via contactpersoon komt de aanvraag voor huishoudelijke hulp via Vierstroom Hulp Thuis bij ons binnen. Komt u niet in aanmerking voor de WMO of WLZ? Dan kunt u ook gebruik maken van particuliere ondersteuning van Vierstroom Hulp Thuis. Voor particuliere huishoudelijk hulp betalen leden van Vierstroom €21,50 per uur. Voor niet-leden geldt een tarief van €26,50

De naam Hulp Thuis zegt het al: alle hulp vindt plaats bij u thuis. Hulp Thuis is actief in diverse gemeenten van Zoetermeer tot aan Nieuwegein.
We zijn onder andere actief in de gemeenten: Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Capelle aan den IJssel, Gouda, Houten, IJsselstein, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Lekstroom, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Pijnacker-Nootdorp, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Vijfheerenlanden, Waddinxveen, Woerden, Zoetermeer en Zuidplas.