Huishoudelijke ondersteuning
Via Wmo, Wlz of particulier, wij zijn er voor iedereen

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar heeft u extra ondersteuning nodig vanwege een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen? Vierstroom Hulp Thuis staat klaar om u zowel tijdelijk als structureel te ondersteunen. Of het nu gaat om huishoudelijke taken of lichte begeleiding, wij zijn er voor u.

 

Vraag onze diensten aan via het Wmo-loket van uw gemeente. Komt u niet in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning via de Wmo of Wlz? Kies dan voor Particuliere Huishoudelijke Hulp via Vierstroom Hulp Thuis.  

Waarmee kan Vierstroom Hulp Thuis mij van dienst zijn?

Hulp Thuis helpt u om dat mogelijk te maken als dat zelfstandig niet meer kan. Als u een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen heeft, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk lijken om in uw huis te blijven wonen. U kunt via een Wmo-indicatie van de gemeente Hulp Thuis inschakelen en dat ondersteunen wij u bij u thuis. Bent u mantelzorger en wilt u even ontlast worden? Ook dan staan wij voor u klaar.

 

U kunt van ons verwachten dat wij:

  • Ondersteuning bieden bij het doen van uw huishouden (schoonmaken, bedden verschonen, de was doen)
  • Lichte begeleiding bieden in huis (samen structuur aanbrengen in dagelijkse taken)
  • En daarnaast maken wij altijd tijd voor een praatje of een kopje koffie tijdens onze diensten.

In een aantal gemeenten bieden wij ook maaltijdbegeleiding (maaltijdbezorging of samen een maaltijd bereiden).

Wmo en Wlz

Het aanvragen van huishoudelijke hulp gaat meestal via de gemeente. U kunt contact opnemen met het loket Wet Maatschappelijke Onderneming (WMO) van uw eigen gemeente. De gemeente bepaalt of uw thuissituatie aanleiding is voor een indicatie en hoe deze wordt vergoed. U kunt ook huishoudelijke hulp aanvragen via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De WLZ is bedoelt voor mensen die voortdurend zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Zorg aanvragen via de WLZ doet u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Via contactpersoon komt de aanvraag voor huishoudelijke hulp via Vierstroom Hulp Thuis bij ons binnen. 

 

De naam Hulp Thuis zegt het al: alle hulp vindt plaats bij u thuis. Hulp Thuis is actief in diverse gemeenten van Zoetermeer tot aan Nieuwegein. Klik hieronder om te zien in welke gemeenten wij actief zijn. 

Particuliere huishoudelijke ondersteuning

Komt u niet in aanmerking voor de WMO of WLZ? Dan kunt u ook gebruik maken van particuliere huishoudelijke ondersteuning van Vierstroom Hulp Thuis Particulier.

Voor particuliere huishoudelijk ondersteuning betalen leden van Vierstroom €24,20 per uur. Voor niet-leden geldt een tarief van €29,20