Recept: Pompoen lasagne

Categorieën:
Recepten

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor Pompoen lasagne: bomvol met heerlijke groente en smeuïge ricotta. En het past helemaal bij de herfst. Het is een ideaal recept voor iedereen die dagje geen vlees wil eten. Het bevat een flinke dosis gezondheid en is ook nog eens superlekker.

Pompoen lasagna

Dit recept is voor 2 personen en bevat 552 kcal. Binnen een uur staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 10 gram Italiaanse kruidenmix
  • Versgemalen peper
  • 450 gram pompoen lasagnebladen (van 100% groente) of zelf dun gesneden pompoen
  • 160 gram verse of diepvries spinazie
  • 120 gram ricotta
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 50 gram ongezouten cashewnoten, gestampt

Bereiding saus

Snipper de ui en hak de champignons fijn. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine. Verwarm een pan met olijfolie en fruit de ui en de geperste knoflook aan. Voeg de champignons en roerbak in ongeveer 3 minuten bijna gaar. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe. Roer tot een warme saus en breng op smaak met versgemalen peper.

Bereiding pompoen lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je de pompoen zelf gaat snijden, schil en snijd de pompoen in zo dun mogelijke plakken. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de spinazie en de ricotta in een kom tot een crème. Schep een beetje van de saus in de lasagneschaal. Verspreid het met de achterkant van een lepel. Leg er enkele lasagnebladen overheen en besmeer ze met de ricotta crème. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Bestrooi aan het eind met Parmezaanse kaas en bak in de oven voor 25 à 30 minuten gaar. Garneer met gestampte cashewnoten.

Eet smakelijk! 

 

(Bron: doktertamara.nl)

Nog geen lid van Vierstroom?