Nieuwsberichten

Wegwijs

Over de overgang

met lees- en luistertips
Dat we opvliegers krijgen, weten we allemaal wel. Maar de overgang is meer dan alleen het einde van de menstruatie en vruchtbaarheid.
Mantelzorg

Een liefdevolle verrassing

Meer dan 100 reacties op onze oproep: Wie gun jij een boeket rozen? Ontroerende verhalen van partners, ouders, kinderen, kleinkinderen, buren en vrienden stroomden binnen. Drie genomineerden ontvingen namens de inzenders een prachtig boeket rozen van ons.
Ontzorgt

Belastingaangifte voor het jaar 2023: waar moet je dit jaar extra op letten?

Krijg jij dit jaar geld terug of moet je bijbetalen? Vanaf vrijdag 1 maart 2024 kunnen we weer belastingaangifte over 2023 indienen. Waar moet je dit jaar specifiek op letten bij het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting over 2023?
Gezonde hersenen

10 oefeningen om de hersenen fit te houden

Onze hersenen spelen een heel belangrijke rol in het dagelijks leven. Het is noodzakelijk om onze hersenen fit en gezond te houden, net zoals we dat doen met ons lichaam. Lees verder over 10 oefeningen om de hersenen fit te houden.
Gezonde hersenen

Sterk bewerkt voedsel verhoogt de kans op dementie!

Dat sterk bewerkte voedsel niet goed is voor onze gezondheid, wist je misschien al. Maar er zijn ook andere nadelen aan bewerkt voedsel. Nieuw onderzoek laat zien dat het de kans op dementie vergroot. In dit artikel lees je er alles over.
Gezonde hersenen

Zes hersenvriendelijke recepten

voor ontbijt, lunch en diner
Voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van je hersenen. Van iedere hap eten die we doorslikken, gaat maar liefst 20% van de energie die je binnenkrijgt naar onze hersenen. We delen graag zes hersenvriendelijke recepten van dokter Tamara.
Gezonde hersenen

Daag je hersenen uit voor een gezond brein!

Onze hersenen zijn een krachtig orgaan dat regelmatige uitdagingen nodig heeft om gezond en fit te blijven. Lees snel verder en krijg inzicht in het belang van mentale uitdaging en tips voor meer mentale stimulatie.
Gezonde hersenen

Voed je brein!

De kracht van goede voeding voor je hersenen
Voeding speelt een hele belangrijke rol in de gezondheid van je hersenen. Lees hier waarom gezonde voeding zo belangrijk is voor je hersenen en we geven tips voor hersenvriendelijke voeding.
Gezonde hersenen

Wanneer is iets vergeetachtigheid en wanneer is het dementie?

We vergeten allemaal weleens iets. Dat ene product in de supermarkt, de naam van iemand of waar iets in huis ligt. Maar wanneer is iets een beetje vergeetachtigheid en wanneer is er sprake van dementie?
Gezonde hersenen

Wandelen is goed voor het brein

Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, maar het heeft ook vele voordelen voor de hersenen. Talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat regelmatig wandelen een positief effect heeft op het geheugen, de concentratie en de stemming.
Laden...