Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Nieuws

Bereikt u binnenkort de AOW leeftijd?

Dit verandert er.
Het bereiken van de AOW-leeftijd is niet alleen het moment waarop u voor het eerst AOW gaat ontvangen. U krijgt ook te maken met veranderingen in de belastingen, de zorgverzekering en eigen bijdragen.
Nieuws

Dementie herkennen

Iets vergeten is heel normaal. En we zijn ook allemaal wel eens onze sleutels kwijt, terwijl we die toch écht op dat kastje hadden neergelegd. Maar soms worden zulke klachten steeds erger en kunnen ze een teken van dementie zijn.
Nieuws

Tot ziens ziekenhuis, en welkom thuis!

Weet u wat er geregeld moet worden na ontslag uit ziekenhuis?
Als een partner, vader, moeder of andere dierbare in het ziekenhuis ligt, is waarschijnlijk iedereen blij als hij of zij weer naar huis mag. Thuis volgt vaak een periode van herstel, waarbij zorg en hulpmiddelen nodig zijn.
Nieuws

Wandelend op weg naar een hartgezonder Nederland

Evenement van de Hartstichting
Op zaterdag 2 oktober organiseert de Nederlandse Hartstichting de Hartstocht. Tijdens dit evenement verzamelen de deelnemers door te wandelen geld in voor onderzoek naar nieuwe oplossingen om de harten van Nederland weer gezond te maken.
Nieuws

Maaltijdleverancier Vers aan Tafel vergroent

Maaltijdleverancier Vers aan Tafel - partner van Vierstroom Ledenservice - is actief bezig met duurzaamheid en zal de huidige zwarte cPET verpakkingsschalen geleidelijk vervangen voor een duurzamer alternatief, namelijk de EVOLVE verpakkingsschalen.
Nieuws

Voldoende drinken

Dorst is een alarmsignaal. Het lichaam geeft aan dat het vocht nodig heeft. Bij ouderen werkt dat systeem minder goed. Zonder dorstgevoel kan het gebeuren dat iemand vergeet om te drinken. En dan ligt uitdroging op de loer.
Nieuws

Is het vergeetachtigheid of dementie? AlzheimerCafé Zoetermeer

Neem deel aan het online AlzheimerCafé op dinsdagavond 7 september 2021
Nieuws

Hoe zorgt u beter voor uw hart? 

We weten natuurlijk allemaal dat een gezonde levensstijl invloed heeft op de gezondheid van ons hart. Weinig stress, gezonde voeding, niet roken, weinig alcohol en bewegen. Er zijn ook nog andere manieren om goed voor ons hart te zorgen. Weet u welke?
Nieuws

Bijzondere expositie “Gezichten van Dementie” in Lansingerland

Expositie maak diverse aspecten van dementie bespreekbaar
Nieuws

18 jaar en zorgverzekering

Zodra uw (klein)kind 18 jaar wordt moeten er een aantal zaken worden geregeld. Eén daarvan is de zorgverzekering, deze wordt vaak vergeten.
Laden...