Nieuwsberichten

Mantelzorg

Mantelzorgster of drenkeling?

Jacqueline Pheninckx dacht dat ze het goed deed als fulltime mantelzorgster. Anderen wezen haar op de harde werkelijkheid. Over twee drenkelingen die zich aan elkaar vastklampten en dreigden te verdrinken.
Eropuit

Lezen en luisteren: boeken- en podcasttips voor de zomer

Een goed verhaal is als een reis, naar verre oorden of fantasievolle werelden. Met een boek of podcast stap je - al wandelend of zittend in een comfortable stoel - zo een andere wereld binnen.
Mantelzorg

Mantelzorg en werk: verlofregelingen

Als je werkt en ook mantelzorger bent, kun je gebruik maken van verschillende soorten verlof.
Mantelzorg

Verhuizen naar een verpleeghuis

Het kan gebeuren dat de zorg voor je naaste thuis te zwaar wordt. En dat een verhuizing naar een verpleeghuis nodig is. Dan komen er veel dingen op je af.
Mantelzorg

Mantelzorgwoning en WOZ-waarde

Wist je dat een mantelzorgwoning een eigen WOZ-waarde heeft, omdat het een apart WOZ-object is? Lees er hier mee over.
Recepten

Recept: Salade met bloemkool en sinaasappel

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor een heerlijke salade met sinaasappel en bloemkool.
Vierstroom Magazine

Nieuwe editie Vierstroom Magazine

Thema: Eropuit!
We nemen je in deze editie mee op reis. Op reis naar andere werelden, op avontuur en op reis in je leven. De verhalen in dit magazine getuigen van durf, van nieuwsgierigheid en van simpelweg doen. Laat je inspireren en ga eropuit!
Mantelzorg

Vervangende mantelzorg

Geeft een mantelzorger tijd voor zichzelf
Als mantelzorger is het belangrijk om regelmatig even tijd voor jezelf te nemen. Maar hoe doe je dat? En wie neemt jouw zorgtaken over? Hiervoor is er vervangende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd.
Mantelzorg

Urgentie op sociale huurwoning voor mantelzorgers

Wil je dicht bij degene wonen voor wie je zorgt en zoek je een sociale huurwoning? Mantelzorg kan onder de urgentieregeling voor sociale huurwoningen vallen.
Mantelzorg

Hoe kan je aantonen dat je mantelzorger bent?

Mantelzorgverklaring
Steeds meer gemeenten, woningbouwverenigingen en andere organisaties vragen je om te bewijzen dat je mantelzorger bent. Ze gebruiken hiervoor vaak de term 'mantelzorgverklaring'. Maar wat is een mantelzorgverklaring precies?
Laden...