Nieuwsberichten

Gezondheid en vitaliteit

Waarom vieren we in Nederland eigenlijk Sinterklaas?

Veel Nederlanders vieren op 5 december pakjesavond met lekkernijen en cadeautjes. Maar waar komt Sinterklaas eigenlijk vandaan? En is het Sinterklaasfeest een Nederlandse traditie?
Gezondheid en vitaliteit

7 redenen waarom wandelen in herfst en winter gezond is

Duikt u als het buiten kouder wordt het liefst onder een dekentje met een grote mok warme thee? Wij dagen u uit om tóch de deur uit te gaan en een frisse neus te halen. Dit zijn zeven redenen waarom wandelen in de kou heel gezond is.
Gezondheid en vitaliteit

“Toen ik me beter in dit onderwerp ging verdiepen, kwam ik achter alle aanvullende verzekeringen."

aan het woord Margreth van Steekelenburg
Al jarenlang maakt Margreth van Steekelenburg gebruik van een goede zorgverzekering, die in haar situatie van onschatbare waarde bleek te zijn. Deze verzekering was een helpende hand in een moeilijke periode, waarin ze twee jaar geleden haar man verloor.
Gezondheid en vitaliteit

Wat kan een zorgverzekering betekenen voor mantelzorgers?

Adviseur zorgverzekeringen Coby Elsendoorn aan het woord
Lees het interview met adviseur zorgverzekeringen Coby Eldendoorn over wat een zorgverzekering kan betekenen voor mantelzorgers.
Regelzaken

Tips voor je zorgverzekering 2024

Het nieuwe jaar komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om te kijken naar je zorgverzekering voor 2024. Want wellicht is je zorgbehoefte voor het komend jaar anders. Hoe kies jij de juiste zorgverzekering?
Regelzaken

Uitzending van de lezing Levenstestament en Nalatenschap gemist? Kijk hier de opname terug.

Regelmatig organiseren wij voor onze leden de lezing Levenstestament en Nalatenschap. Niet voor iedereen is het mogelijk om de locaties van deze lezingen te bezoeken. Daarom is op 2 november de lezing in Krimpen aan den IJssel opgenomen.
Prettig en veilig wonen

Een gerust gevoel met personenalarmering

Ellen van Vliet, mantelzorgconsulent bij Vierstroom, vertelt graag over de voordelen van personenalarmering: "Ook als er niets gebeurt, geeft het een veilig en gerust gevoel dat je direct om hulp kunt vragen wanneer zich een noodsituatie voordoet."
Gezondheid & vitaliteit

De stille strijd: tinnitus (oorsuizen) en duizeligheid

Mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden
Tinnitus (oorsuizen) is een veel voorkomend probleem. Vaak gaat tinnitus gepaard met duizeligheid. Deze twee symptomen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er tal van opties om deze symptomen te beheersen.
Zorg voor elkaar

Mantelzorgen met Liefde

Het inspirerende verhaal van Ton Ververs
Ton Ververs: “Soms gingen we wel vier, vijf keer op een dag naar mijn schoonouders, op een gegeven moment was dit best heftig.”
Gezondheid & vitaliteit

Adem in, en adem uit

In de hectische wereld van vandaag is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse drukte en sleur.
Iedereen maakt dit weleens mee. Bij het tv-kijken komt er nauwelijks iets binnen. Je gedachten dwalen af en je hebt geen idee wat de presentator van het Journaal vertelt. Herkenbaar? Lees dan verder en maak kennis met mindfulness.
Laden...