Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt

Wilt u plezierig thuis blijven wonen, maar heeft u extra ondersteuning nodig in huis vanwege een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen? Vierstroom Hulp Thuis kan u tijdelijk of structureel helpen met deze ondersteuning. Bijvoorbeeld met uw huishouden, maaltijdbegeleiding of lichte begeleiding. We bespreken samen met u wat u nodig heeft en hoe wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Info

Wilt u zo lang mogelijk plezierig wonen?

Waarmee kan Vierstroom Hulp Thuis mij van dienst zijn?

Hulp Thuis helpt u om dat mogelijk te maken als dat zelfstandig niet meer kan. Als u een (tijdelijke) beperking of gezondheidsproblemen heeft, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk lijken om in uw huis te blijven wonen. U kunt via een Wmo-indicatie van de gemeente Hulp Thuis inschakelen en dat ondersteunen wij u bij u thuis. Bent u mantelzorger en wilt u even ontlast worden? Ook dan staan wij voor u klaar.

U kunt van ons verwachten dat wij

  • Ondersteuning bieden bij het doen van uw huishouden (schoonmaken, bedden verschonen, de was doen)
  • Lichte begeleiding bieden in huis (samen structuur aanbrengen in dagelijkse taken)
  • Maaltijdbegeleiding aanbieden (maaltijdbezorging of samen een maaltijd bereiden)

En daarnaast maken wij altijd tijd voor een praatje of een kopje koffie tijdens onze diensten.

Info

Kosten

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Onze diensten zijn beschikbaar via een Wmo-indicatie, via Wlz én op particuliere basis. Het kan zijn dat u van de gemeente een indicatie krijgt voor ondersteuning bij u thuis, of begeleiding vanuit de gemeente. De gemeente bepaalt of uw thuissituatie aanleiding is voor een indicatie en of deze (deels) wordt vergoed. Om zorg vanuit de Wlz te krijgen, heeft u altijd een indicatiebesluit nodig. Hierin staat welke zorg u nodig heeft. U krijgt dit besluit van het CIZ. Voor particuliere huishoudelijke hulp betalen leden van Vierstroom €21,50 per uur. Voor niet-leden geldt een uurtarief van €26,50.

Info

Aanmelden

Hoe meld ik mij aan?

U kunt de diensten van Vierstroom Hulp Thuis aanvragen via de gemeente: neem contact op met het Wmo-loket van de gemeente in uw woonplaats. Aanmelden voor particuliere diensten kan via het aanmeldformulier.

Info

Locatie

De naam Hulp Thuis zegt het al: alle hulp vindt plaats bij u thuis. Hulp Thuis is actief in 18 gemeenten van Zoetermeer tot aan Nieuwegein.

Info

Werken bij Vierstroom Hulp Thuis

Bij Vierstroom Hulp Thuis kun je werken ondersteuning bij mensen thuis. Hierbij help je anderen die niet alles meer zelf kunnen. De kern van het werk bestaat uit huishoudelijke taken, zoals schoonmaken en de was doen. Maar ook het praatje maken en een kopje koffie drinken is hierin belangrijk. Als je wilt, bieden we je mogelijkheden om door te ontwikkelen tot hulp met begeleidende taken. We zijn actief in meer dan 17 gemeenten.