Begeleiding en advies moderne zorg- en hulpmiddelen

Voor veel praktische problemen zijn handige en slimme (technisch) hulpmiddelen beschikbaar. Deze hulpmiddelen helpen u bij het vergroten van uw zelfstandigheid of veiligheid. Denk ook aan moderne hulpmiddelen zoals de Medido medicijndispenser, beeldzorg via iPad of praktische meetapparatuur om de gezondheid te bewaken. Uw wijkverpleegkundige bespreekt graag met u de mogelijkheden van een hulpmiddel voor uw situatie. 

Hulp en ondersteuning voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger en heeft de persoon waaraan u mantelzorg verleent thuiszorg van Vierstroom? Dan is het goed te weten dat Vierstroom bij de zorgverlening ook rekening houdt met uw positie en de zorgverlening graag met u afstemt. 

Ter ondersteuning van mantelzorgers zijn diensten beschikbaar als ondersteuning bij het huishouden, personenalarm en ondersteuning bij dementie. Daarnaast heeft de Thuiszorgwinkel praktische producten ter ondersteuning en biedt Vierstroom Ledenservice ook tal van extra’s voor leden.

Wilt u meer informatie over mogelijke ondersteuning aan mantelzorgers, neemt u dan contact op de wijkverpleegkundige via telefoonnummer 088 - 0444 888.

Gespecialiseerd verpleegkundigen

Ook kan een beroep gedaan worden op de expertise van gespecialiseerd verpleegkundigen. Bijvoorbeeld bij de inzet van technologische hulpmiddelen. Of voor begeleiding en ondersteuning bij wond- en decubituszorg en chronische aandoeningen als diabetes, reuma en longziekten. De wijkverpleegkundige kan u hierover informeren.