Casemanager dementie

Dementie is een proces waarbij steeds meer beperkingen het dagelijks leven gaan overschaduwen. Deze beperkingen kunnen zijn: geheugenproblemen, oriëntatiestoornissen, problemen met structuur en invulling van de dag. Dit proces is ingrijpend voor zowel de mensen met dementie als hun naasten.

Naast de verpleegkundige ondersteuning door onze wijkteams helpen we ook met casemanagers dementie en in onze Ontmoetingscentra.  Voor informatie kunt u ook het Alzheimer Café bezoeken. 

De casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider van mensen met dementie en hun naasten. De casemanager kent de verschillende vormen van dementie en de verschillende fases van deze ziekte. De casemanager kent de voorzieningen in uw gemeente die ondersteunend zijn bij dementie. De casemanager informeert, adviseert, begeleidt, denkt mee bij het maken van keuzes. Ook helpt de casemanager bij het regelen van zorg of dagopvang en kan u informeren over en begeleiden bij een opname in een verpleeghuis. Natuurlijk kan een casemanager ook emotionele begeleiding geven bij het omgaan met dementie en een luisterend oor bieden. 

Website Experticecentrum Dementie

De website Experticecentrum Dementie geeft veel informatie over dementie en over de hulpverleners/sociale kaart in het werkgebied van Vierstroom Zorg Thuis. 

Beroep doen op casemanager dementie

U kunt een beroep doen op de casemanagers dementie van het Steunpunt Dementie van Vierstroom in de plaatsen:

  • Zoetermeer 
  • Lansingerland
  • Krimpen aan den IJssel
  • Capelle aan den IJssel
  • Gouda en de regio Midden Holland.  

Contact
Bel voor meer informatie naar 088 - 0444 888. Per e-mail kan ook: info@vierstroomzorgthuis.nl

In overige plaatsen in het werkgebied van Vierstroom kunt u voor soortgelijke ondersteuning een beroep doen op een lokale verpleegkundig specialist of dementie-consulent. Kijk voor contactgegevens op het Experticedentrum Dementie of neem contact op met de wijkverpleegkundige of uw huisarts, zij kunnen u informeren.