Vierstroom

Over ons

Huishoudelijke hulp (WMO)

Schoonmaken, boodschappen doen, maaltijd bereiden, koken of even een ommetje maken. Niet iedereen is in staat om dat altijd zelf te doen. Door gebrek aan tijd of problemen met de gezondheid. Vierstroom Hulp Thuis biedt dan uitkomst.

Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze Vierstroom Extra Pakketten. Dat geeft u de zekerheid dat u er niet alleen voorstaat in situaties waarbij er veel op uw afkomt. Denk aan ondersteuning na ziekenhuisopname of wanneer een naaste is overleden.

Het verschilt per gemeente of huishoudelijke hulp (gedeeltelijk) wordt vergoed. U kunt het beste bij uw gemeente informeren waarvoor u in aanmerking komt.

U kunt een indicatie voor huishoudelijke hulp aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Indien u een WMO-indicatie heeft ontvangen, worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed door de gemeente. De gemeente laat u weten op hoeveel uur huishoudelijke hulp u recht heeft. Vindt u dit niet toereikend? Dan kunt u extra hulp inkopen via de particuliere huishoudelijke hulp van Vierstroom Hulp Thuis.

Vierstroom Hulp Thuis levert huishoudelijke hulp op basis van een indicatie in de volgende gemeenten:

Huishoudelijke hulp toelage
Sommige gemeenten ondersteunen hulp in de huishouding d.m.v. een extra toelage. Het kan zijn dat u hiervoor in aanmerking komt. Dit is afhankelijk van uw gemeente. Deze toelage, soms ook wel dienstencheque genoemd, kunt u aanvragen bij uw gemeente indien u hier recht op heeft. Mantelzorgers komen veelal in aanmerking voor deze toelage.

Kracht & Co
Samen met Palet Welzijn heeft Vierstroom Hulp Thuis een arrangement samengesteld voor de ondersteuning van ouderen in de thuissituatie. Dit arrangement, Kracht & Co, wordt op dit moment aangeboden in de gemeente Rotterdam.