"Zomaar ineens voelde hij zich niet lekker en bleek het een hartaanval te zijn"

Het ervaringsverhaal van Rens over zijn vader Anton

Categorieën:
Fit & Vitaal

Als iemand in uw directe omgeving een hartaanval heeft gehad dan weet u dat dit een grote impact heeft. Voor dit artikel heeft partner Livis gesproken met Rens (44) gesproken. Zijn vader Anton (76) heeft namelijk een hartaanval gehad. Vader Anton (76) is een voormalig sportman, die niet rookt en drinkt, bijna geen vlees eet en erg goed voor zijn lichaam zorgt, toch gebeurde het. 

Een hartaanval: het was wel even schrikken

De familie van Rens werd vorig jaar opgeschrikt. Man en vader Anton werd namelijk getroffen door een hartaanval. De familie is erg geschrokken. Ook omdat het zo onverwachts gebeurde. Anton was altijd een gezonde man. De dag van de hartaanval was de familie bij elkaar voor een verjaardag. "Aan het eind van de dag, gaf mijn vader aan dat hij zich niet lekker voelde," vertelt Rens, "ik zag dat pa erg en ongewoon bleek was geworden. Hij had ook compleet witte handen en streek constant met zijn hand over zijn borst." Doordat Rens een EHBO cursus heeft gevolgd, beseft hij snel dat zijn vader een hartaanval heeft en belt direct 112. De ambulance was er gelukkig binnen 10 minuten. Anton hebben direct vervoerd naar het ziekenhuis.

Anton had een hartaanval

"M'n vader had inderdaad een hartaanval en daardoor kreeg hij te weinig zuurstof binnen," vervolgt Rens zijn verhaal: "het ambulancepersoneel heeft hem in de ambulance al gelijk bloedverdunners gegeven. In het ziekenhuis hebben ze zijn aderen gedotterd zodat zijn bloed weer beter door het lichaam kon stromen." Rens is blij dat hij de hardaanval herkende den direct heeft gehandeld. Het ambulancepersoneel vertelde hem dat hoe langer het hart onder druk staat, hoe meer schade het kan oplopen. Het is dus heel belangrijk om te weten wat de symptomen van een hartaanval zijn. Rens herkende de hartaanval doordat hij een EHBO cursus heeft gevolgd.  Met m'n vader gaat het steeds beter, "zegt Rens: "hij heeft geluk gehad." 

Zorg voor wie je lief is

Het volgen van een EHBO cursus is belangrijk om te kunnen helpen in geval van nood. We kunnen goed zorgen voor onze naasten op het moment dat we kennis hebben over wat er kan gebeuren en als we weten wat we moeten doen bij een hartaanval. Meld u nu aan. Klik hier voor meer informatie. 

(Bron: livis.nl)