5 vragen over de thuiszorgwinkel

Als u medische hulpmiddelen nodig heeft, kunt u daarvoor terecht bij de Vierstroom Thuiszorgwinkel. U kunt de  thuiszorgwinkel bezoeken en ook online raadplegen. Wat koopt u bij een thuiszorgwinkel? En wat is de rol van de zorgverzekeraar hierin? Worden materialen die u via de thuiszorgwinkel aanschaft bijvoorbeeld vergoed? En waar vindt u een Vierstroom Thuiszorgwinkel bij u in de buurt?

1. Wat vind ik in een Vierstroom Thuiszorgwinkel?

In een thuiszorgwinkel kunt u terecht voor het huren, lenen en kopen van allerlei thuiszorgproducten. U kunt hierbij denken aan krukken, een rolstoel, een ziekenhuisbed, een rollator, matrassen, een toiletverhoger, een douchekruk of wandbeugels voor in de badkamer. Ook bloeddrukmeters, braces en banddages of incontinentiemateriaal haalt u in de thuiszorgwinkel.

2. Worden materialen uit de thuiszorgwinkel vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Heeft u hulpmiddelen nodig? Neem dan eerst contact op met uw zorgverzekeraar voordat u bij de thuiszorgwinkel hulpmiddelen koopt of huurt. Daarmee voorkomt u financiële verrassingen. Sommige hulpmiddelen worden voor 100 procent vergoed uit het basispakket, andere worden gedeeltelijk of niet vergoed. Soms moet uw zorgverzekeraar eerst toestemming geven. Zorg dat u weet met welke leverancier uw zorgverzekeraar een contract heeft. Alleen bij gecontracteerde leveranciers kunt u een volledige vergoeding krijgen.

3. Ik heb tijdelijk krukken nodig als ondersteuning bij het lopen. Vind ik die ook in de thuiszorgwinkel?

Ja, ook elleboogkrukken vindt u in de thuiszorgwinkel. Eenvoudige hulpmiddelen zoals loopkrukken of een rollator vallen niet onder het basispakket van de zorgverzekering en worden dus niet vergoed. Deze hulpmiddelen moet u zelf huren of kopen. Als u lid bent van Vierstroom leent u gratis krukken of een rollator of een looprek in een van de Vierstroom Thuiszorgwinkels. Klik hier voor meer informatie. 

4. Kan ik de gemeente ook om een vergoeding vragen van hulpmiddelen uit de thuiszorgwinkel?

De gemeente vergoedt alleen hulpmiddelen als u die blijvend nodig heeft. Bijvoorbeeld als u vanwege een handicap een rolstoel, een traplift of een elektrische deuropener nodig heeft. U vraagt de vergoeding aan bij het Wmo-loket van uw gemeente.

5. Waar vind ik een Vierstroom Thuiszorgwinkel?

In de regio zijn zes Vierstroom Thuiszorgwinkels: Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Woerden en Zoetermeer. 

Vind uw thuiszorgwinkel!

De medewerkers van de thuiszorgwinkel adviseren u welke producten voor u het meest geschikt zijn. Voor onze Vierstroom Thuiszorgwinkels werken we samen met Vegro

 

 

(Bron: vegro.nl, ikwoonleefzorg.nl)

Nog geen lid van Vierstroom?

ThuiszorgWinkels

Goed voorbereid met hulpmiddelen

Interview over de thuiszorgwinkel
Jos Breit (72) ontdekte de voordelen van de Thuiszorgwinkel van Vierstroom toen hij geopereerd werd aan zijn knieën. Hij bereidde zich op verschillende manieren goed voor, zodat de revalidatie soepel verliep.