Is er een AED bij u in de buurt?

Categorieën:
Fit & Vitaal

In een moment van nood is het erg belangrijk om een AED in de buurt te hebben. Elke seconde telt namelijk bij hartfalen. Eén op de drie Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is. Weet u waar er bij u in de buurt een AED hangt? Samen met EHBO-aanbieder Livis bespreken we het in deze blog.

Waar hangt er een AED bij u in de buurt?

Veel mensen hebben thuis geen AED hangen. Dit hoeft ook niet. Het kan namelijk zomaar zijn dat er een AED beschikbaar is in de 6-minuten zone. U kunt dit navragen in de buurt. Misschien hangt er namelijk wel een AED in uw supermarkt of in een zorginstelling vlakbij. Of kijk op hartslagnu.nl voor AED's bij u in de buurt. 

Of regel samen met uw buren een AED bij u in de buurt. Ga naar buurtaed.nl voor meer informatie.

Heeft uw woonwijk al een AED hangen?

Heeft u een AED gevonden in de buurt? Wat fijn! Vaak zijn AED’s de gehele dag beschikbaar, maar het kan geen kwaad om te achterhalen of deze ook in de nacht beschikbaar zijn. Zo is een AED die bijvoorbeeld in de supermarkt hangt na werktijden niet meer te bereiken. Wat als er juist dan iemand een hartstilstand krijgt?

Mocht er in de nacht geen AED beschikbaar zijn, dan kan het aan te raden zijn om met de buurtbewoners een AED te regelen die dag en nacht te gebruiken is.

Vergeet de AED niet te registreren

Als u samen met de wijk een AED aanschaft is het ook belangrijk om niet te vergeten de AED te registreren. Als je een AED registreert dan zal het makkelijker zijn voor uw buurtbewoners om ook de locatie van de AED te kunnen achterhalen. U kunt de AED registreren via het landelijke oproepsysteem HartslagNu.

Weet u hoe een AED werkt?

Als u weet waar de dichtstbijzijnde AED is, is het ook belangrijk om te weten hoe u een AED bedient. De AED vertelt u sowieso de stappen die u moet ondernemen als u de AED aanzet, maar toch kan het geen kwaad om een EHBO-cursus te volgen. Zo kunt u adequaat en zelfverzekerd handelen in geval van nood.

 

(Bron: Livis, buurtaed.nl, hartslagnu.nl)