Moeite met opstaan? Zo wordt u fijner wakker

Categorieën:
Fit & Vitaal

Wist u dat 1 op de 3 mensen geen ochtendmens is? Dat is vervelend als u daardoor moeite heeft met opstaan en regelmatig last heeft van een ochtendhumeur. Maar er een heleboel trucjes om het 's ochtends wat makkelijker te maken om op te staan en om ook fijner wakker te worden. 

Het is genetisch bepaald of je een ochtend- of avondmens bent. Bepaalde genen en uw biologische klok bepalen namelijk of ju makkelijk vroeg op kunt staan of juist niet. Het is echter wel beter voor de fysieke en mentale gezondheid om niet te vaak uit te slapen, maar regelmatig vroeg op te staan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je fit en fijn wakker wordt al je geen ochtendmens bent? We delen een aantal tips. 

Tips om fit en fijn wakker te worden

1. Zorg voor een schone en opgeruimde slaapkamer. Laat geen kleding slingeren en leg niet te veel spullen op uw nachtkastje. Maak ook altijd uw bed op. Zo kunt u fris en opgeruimd aan de dag te beginnen.

2. Verduisterende gordijnen zijn fijn als u helemaal in het donker wilt slapen. Maar lichtere gordijnen kunnen fijner zijn om rustiger en natuurlijker wakker te worden. Daglicht kan daar namelijk voor zorgen. Door lichte gordijnen krijgt daglicht meer kans. 

3. Veel mensen pakken nadat ze wakker zijn geworden direct hun telefoon. Doe dat niet. Het is natuurlijk verleidelijk om nog even met je telefoon in bed te liggen, maar het is geen goede start van je ochtend. Beter is het om de telefoon 's nachts op de nachtstand te zetten en pas een (half)uur na ontwaken weer te gaan gebruiken.

4. Drink direct na opstaan wat water. 's Nachts verliest het lichaam veel vocht en het is belangrijk om dat weer aan te vullen. Het voelt ook meteen verfrissend.

5. Zet de wekker op het tijdstip dat u ook écht uit bed moet. Het is verleidelijk om de wekker wat eerder te zetten om rustig wakker te worden, maar dit is helemaal niet goed voor uw hersenen. Ook snoozen kunt u beter laten. 

Webinar Slapen als een roos!

Heeft u moeite met opstaan? Slaapt u wel eens door de wekker heen? Zet de wekker dan verder van uw bed neer. U moet dan uit bed om hem uit te zetten. U zult merken dat u een minder moe gevoel heeft wanneer u er meteen uit gaat. Wilt u meer tips over een goede nachtrust of bent u benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van een goede nacht slaap? Meld u dan aan voor het webinar Slapen als een roos!. Klik hier of ga naar www.online-leefstijlprogramma.nl/vierstroom om u aan te melden. 

(Bron: doktertamara.nl)

Info

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de digitale nieuwsbrief! U ontvangt 4 keer per jaar (ongeveer 1 keer per kwartaal) deze gratis nieuwsbrief vol met inspiratie en om kennis te maken met de Vierstroom Ledenservice.